Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 грудня 2018, 11:37

Дослідження: 97% автомеханіків не вміють працювати з електрокарами

Дослідники британського Інституту автомобільної промисловості прийшли до висновку, що 97% автомеханіків не вміють працювати з електромобілями, пише hightech.plus.

Дослідники британського Інституту автомобільної промисловості прийшли до висновку, що 97% автомеханіків не вміють працювати з електромобілями, пише hightech.plus.
Фото: autolubitel.org

За їх підрахунками, якби плани по електрифікації транспорту стали реальністю сьогодні, то всі ці електрокари і електробуси просто нікому було б обслуговувати.

Вчені уточнюють, що 3% автомеханіків, що залишилися теж не зможуть обслуговувати велику кількість електромобілів. Велика частина цих кваліфікованих фахівців уже влаштована в сервісні центри самих виробників електротранспорту.

Брак фахівців — проблема не тільки для покупців і користувачів електромобілів, вважають автори дослідження. За їх словами, це виклик для держав, які приймають рішення про заборону ДВС і тотальному переході на електродвигуни. Такі ініціативи не зможуть ефективно працювати, поки не буде достатньо фахівців, щоб покрити потреби зростаючого парку електромобілів в ремонті і обслуговуванні.

Gas2 пише, що проблема не тільки європейська. У США автомеханіки також розповідають про непідготовленість до електричної ери. Автомеханік Крейг Ван в інтерв'ю Chicago Tribune говорив, що на Середньому Заході США і зовсім активно пручаються навчанню нових знань, вважаючи, що прихід електромобілів покладе край професії автомеханіка.

Справа ще в тому, що електромобілі вимагають менше догляду, а планові ТО необхідно проводити значно рідше.

У графіку ТО електрокара Chevy Bolt написано, що його власники повинні перевіряти шини кожні 12 000 км, міняти повітряний фільтр салону кожні 36 000 км, а охолоджуючу рідину кожні 240 000 км.

Така економія робочого часу може призвести до закриття багатьох автомайстерень, в яких тільки в США працюють 160 000 осіб.

Нагадаємо, що влада Ірландії має намір до 2030 року повністю заборонити продаж авто з будь-якими двигунами внутрішнього згоряння, незалежно від типу палива.

Британія планує заборонити всі нові дизельні та бензинові автомобілі, а також мікроавтобуси з 2040 року. Німеччина також планує аналогічну заборону до 2040 року.

Коментарі - 2

+
+15
Alex Axel
Alex Axel
16 грудня 2018, 17:06
#
97 % автомехаником и тех кто себя ими называет вообще не умеют работать и\или не может себе цены сложить
+
0
Wless
Wless
16 грудня 2018, 20:37
#
В гаражах уже научились. Банки в батареях меняют быстро и дёшево.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися