Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 грудня 2018, 16:17

ДФС планують розділити на митницю і податкову

Державну фіскальну службу планують розділити на митницю і податкову. Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова в сюжеті Радіо НВ.

Державну фіскальну службу планують розділити на митницю і податкову.
Фото: cfts.org.ua

Чому хочуть розділити

  • Об'єднання митниці та податкової породило орган, де було невідомо, хто ким керував.
  • Нова концепція повинна збалансувати в правах митницю і податкову, які будуть підкорятися Міністерству фінансів.

Плюси і мінуси

  • Як підхід об'єднання митного і додаткового напрямків, так і їх роз'єднання — досить обгрунтовані і мають свої плюси і мінуси.
  • Зараз обсяг контрабанди в Україну на митниці становить від 3 до 4 мільярдів доларів на рік, що більше суми кредитів, яку видає МВФ.
  • Основне завдання митниці — безпека, а податки на другому місці.

«Найголовніше — забезпечити, щоб в митному напрямку сталася кадрова реформа, були підвищені відповідальність, покращено технічне і методологічне забезпечення, підвищений рівень зарплат. Це повинно знизити рівень контрабанди», — зазначив Несходовський.

«Як внутрішньо будуть побудовані ці структури — для бізнесу не дуже важливо», — зазначила заступник директора Європейської бізнес-асоціації Світлана Михайловська.

За її словами, найважливіше для бізнесу в контексті держави — це поліпшення комунікації, яке досягається за рахунок оцифровки.

«Проблеми, які виникали в комунікації з бізнесом раніше, не були пов'язані з тим, розділена або об'єднана структура», — додала Михайлівська.

Коментарі - 6

+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
13 грудня 2018, 16:24
#
«Сейчас объем контрабанды в Украину на таможне составляет от 3 до 4 миллиардов долларов в год, что больше суммы кредитов, которую выдает МВФ.» — конечно больше, снизим там до минимума коррупцию — откажемся от кредитов вообще
+
+15
Cactuz
Cactuz
13 грудня 2018, 16:38
#
Сайт комиков, а самому-то не смешно от написанного?
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
13 грудня 2018, 16:53
#
Пока смешно, надеюсь через 1-3 года будет не так смешно
+
+13
ukas
ukas
13 грудня 2018, 16:34
#
Никто не откажется не от контрабанды не от кредитов. Первое дает прибавку к довольствию множества силовых структур, а также моржу от теневого бизнеса. Второе распиливается между своими на всяких псевдопроектах, это уже кормешка верхушки.
Кредиты МВФ это деньги песок, всегда воспринимал это как взятку элитам.
+
+15
Kanarej
Kanarej
13 грудня 2018, 18:05
#
Кредиты МВФ вообще нельзя распилить. Они идут чисто в резервы и никуда больше. Вот другие кредиты — да, все возможно, если не контролируют использование.
+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
13 грудня 2018, 18:38
#
А у нас же некому контролировать использование.:)
И вообще, всё госуправление думает, что ВЛАСТЬ — это надзор и контроль над «пересичными», ну штрафануть кого-то, ущемить в правах.
А вот что ВЛАСТЬ проявляется в ИЕРАРХИИ государственной структуры и отношениях ПОДЧИНЕНИЯ должностных лиц — не, не, такого быть не может, ни слухом, ни духом.
В государстве три ветки ВЛАСТИ — законодательная, исполнительная и судебная, каждая со своей ИЕРАРХИЕЙ и отношениями ПОДЧИНЕНИЯ, а везде сплошная безответственность и халатность, кумовство и телефонное право.
Дефективные государственники, ни черта не понимающие в государственном устройстве.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися