Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 листопада 2018, 12:10

Смолій розповів про головне завдання НБУ в 2019 році

Для Національного банку першочерговим завданням в 2019 році буде відновлення кредитування. Про це заявив глава НБУ Яків Смолій під час щорічних загальних зборів членів Європейської Бізнес Асоціації.

Для Національного банку першочерговим завданням в 2019 році буде відновлення кредитування.
Фото: flickr.com

«Першочерговим завданням для Національного банку у наступному році буде відновлення кредитування, адже саме кредитування є одним із головних рушіїв економічного зростання», — зазначив Смолій.

Що буде сприяти?

  • Відновленню кредитування сприятимуть інституційні зрушення із захищеністю кредиторів, зокрема функціонування кредитного реєстру, який вже працює в Нацбанку.
  • Захист прав споживачів фінансових послуг.

«Споживачі, що почуватимуться впевненіше при ухваленні фінансових рішень, активніше здійснюватимуть фінансові операції та пожвавлюватимуть економічні відносини всередині країни», — зазначив голова НБУ.

Інші пріоритети НБУ

  • Іншим пріоритетом для НБУ на 2019 рік, за словами Смолія, є розвиток ринку фінтек, зокрема за рахунок імплементації європейської директиви PSD2, яка полегшить інтеграцію новітніх платіжних рішень та зробить ринок відкритішим та доступним для нових гравців.
  • Нацбанк планує також зосередитись у наступному році на імплементації ухвалених у цьому році законі «Про валюту і валютні операції», а також законів направлених на захист прав кредиторів та підвищення рівня корпоративного управління в державних банках.

Смолій нагадав, що ухвалення парламентом розробленого за участі фахівців Національного банку закону «Про валюту і валютні операції» відправляє у минуле застарілий Декрет про валютне регулювання та запроваджує новий для України принцип «дозволено все, що прямо не заборонено законом».

«За належних макроекономічних передумов та підвищення ефективності податкового законодавства, Закон дозволить забезпечити повноцінний вільний рух капіталу та стане проривним у економічній інтеграції України із ринком ЄС. Він стане таким собі «безвізом для капіталу», — зазначив Смолій.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
21 листопада 2018, 20:17
#
Для Национального банка первоочередной задачей в 2019 году будет восстановление кредитования.

С такими процентными ставками можно попасть только в финансовую кабалу.
Загнать больше населения в финансовую кабалу — это первоочередная задача НБУ.
НБУ — главный ростовщик, ещё можно как-то оправдать высокие процентные ставки коммерческих банков — они платят за ресурс.
НБУ никому НЕ платит за ресурс, а просто наживается на этих высоких ставках, платятся космические зарплаты за НЕВЫПОЛНЕНИЕ основной функции — забезпечення стабільності грошової одиниці України.
А этот новый принцип «разрешено все, что прямо не запрещено законом» вообще порождает правовую вакханалию и ставит под сомнение всю нормативную базу НБУ, которая носит РАЗРЕШИТЕЛЬНЫЙ и ОБЯЗЫВАЮЩИЙ характер.
В этом и заключается смысл регулятивной функции — разрешать НЕ всё и обязывать НЕ ко всему.

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися