Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2018, 12:54

НБУ дали рекомендації щодо використання офіційного курсу гривні

Асоціація трейдерів ринків, що розвиваються (EMTA) включила офіційний курс гривні до розрахунків за безпоставочні форварди і опціонні контракти долар-гривня. Про це йдеться в листі EMTA членам асоціації від 12 листопада 2018 року, повідомляє прес-служба НБУ.

Асоціація трейдерів ринків, що розвиваються (EMTA) включила офіційний курс гривні до розрахунків за безпоставочні форварди і опціонні контракти долар-гривня.
Фото: segodnya.ua

EMTA також повідомила своїм членам про облік змін в методиці розрахунку та оприлюднення офіційного курсу НБУ в своїх документах і шаблонах контрактів.

Щоб уникнути непорозумінь EMTA зазначила, що офіційний курс гривні — це дані з офіційного сайту НБУ, зазначені в графі «Дата розрахунку» (Calculation Date) таблиці «Показники валютного ринку».

Що це означає?

  • Фактичне визнання ЕМТА офіційного курсу Нацбанку як ринкового для цілей розрахунків за відповідними деривативами дозволить в перспективі поліпшити можливості для іноземних інвесторів хеджувати валютний ризик гривні і таким чином допоможе стимулювати приплив іноземного капіталу в Україну.

Національний банк ввів нову методологію розрахунку офіційного курсу в серпні 2018 року. В ході розробки нової методології НБУ врахував рекомендації Міжнародної організації комісій з цінних паперів (IOSCO) для розрахунку фінансових індикаторів.

З тих пір Національний банк розраховує офіційний курс гривні на підставі інформації про всі угоди з купівлі-продажу доларів США на умовах «тод», «том» і «спот» і для зручності всіх учасників ринку публікує його щодня до 16.00.

ЕМТА — це міжнародна платформа, яка об'єднує інвестиційну спільноту з метою розвитку ринкових практик ринків, що розвиваються, і інтегрування їх в глобальні ринки капіталу.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
19 листопада 2018, 13:24
#
Все для інвесторів…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися