Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 листопада 2018, 20:05

Найголовніше за тиждень: Проблемні авто, кодекс про банкрутство, проект бюджету-2019, прибуткові і збиткові банки, UnionPay

Б/у схеми: чому ринок заполонили проблемні авто, та як їх вирахувати

«Мінфін» розбирався які схеми використовуються при продажі старих машин в Україні, чи можна їх обчислити ще до покупки, і що робити тим, хто все ж став «щасливим» власником легковика з подвійним дном.

Як «Мінфін» змінив ваше життя. Збираємо історії читачів до нашого 10-річчя

1 грудня 2018 року порталу «Мінфін» виповнюється 10 років. Напевно за цей час у вас з'явилися цікаві історії: комусь «Мінфін» допоміг розбагатіти, хтось виграв приз, беручи участь в одній з наших акцій, а хтось знайшов друзів на форумі. Будемо раді, якщо ви поділитеся ними з нами. Найцікавіші історії читачів ми опублікуємо у нас на сайті 1 грудня. А переможця чекає приємний сюрприз.

МЕРТ зобов'яже торгівлю приймати безготівкові платежі

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило проект постанови Кабміну з новим графіком переведення всіх підприємств сфери торгівлі товарами і послугами на прийом безготівкових платежів вже з липня 2019 року.

Кабмін переніс введення накопичувальної пенсійної системи

Міністерство соціальної політики запропонувало відстрочити запровадження другого накопичувального рівня пенсійної системи на 1 рік — до 1 січня 2020 року.

Підприємців-неплатників ЄСВ зроблять невиїзними

У середу, 14 листопада, уряд підтримав ініціативу Міністерства соціальної політики, яке запропонувало відкоригувати адміністрування єдиного соціального внеску.

Українці отримали вибір: користуватися субсидією або пільгою на тепло

Кабінет міністрів надав право вибору українським сім'ям: користуватися в опалювальний сезон пільгою або субсидією.

Вартість біткоіна знизилася до мінімуму 2018 року

Ціна найпопулярнішої криптовалюти, біткоіна, за добу знизилася на 10,96% до 5661,98 доларів за монету. Таким чином ціна біткоіна досягла нового мінімуму 2018 року.

Новий Кодекс про банкрутство: що важливо знати боржникам

18 жовтня Верховна Рада прийняла Кодекс України з процедур банкрутства. «Мінфін» вивчив нововведення, які відносяться до питань банкрутства фізосіб.

Нова формула: що змінюють автомобільні закони для євробляхерів та інших водіїв

В Україні будуть по-новому оформляти іномарки. Минулого тижня парламент прийняв у другому читанні і в цілому два резонансні законопроекти — №8487 та 8488. Широкій громадськості обидва документи більше відомі як «проекти по євробляхам». Але прописані в них нововведення стосуються всіх водіїв, а не тільки власників авто на іноземній реєстрації.

Зростання ВВП України сповільнилося до 2,8%

Зростання валового внутрішнього продукту України в третьому кварталі 2018 року становило 2,8% до аналогічного періоду 2017 року. При цьому в другому кварталі він становив 3,8%, в першому — 3,1%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Кабмін схвалив проект бюджету-2019 до другого читання

Кабмін 14 листопада схвалив проект закону про державний бюджет на 2019 рік для розгляду в другому читанні Верховною Радою. Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду.

Найбільш прибуткові та збиткові банки

За даними НБУ, за три квартали 2018 року прибуток українських банків досяг 10,9 млрд грн. У гривневому вираженні це рекордний показник. Максимально близько до нинішньої позначки банки підбиралися лише в першому (+8,6 млрд грн) та другому (+8,2 млрд грн) кварталах цього року.

Банкіри хочуть визначеності

Середні ставки за гривневими депозитами продовжують зростати. Але є один виняток — безстрокові вклади. За останні два тижні їх дохідність знизилася на 0,14%.

Нацбанк прокоментував рівень інфляції в жовтні

У жовтні 2018 року споживча інфляція прискорилася до 9,5% р/р з 8,9% р/р у вересні. У місячному вимірі ціни зросли на 1,7%.

НБУ дав добро на роботу китайської міжнародної платіжної системи UnionPay

Найбільша у світі за кількістю емітованих платіжних карт міжнародна платіжна система UnionPay International виходить на український ринок. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Стартап екс-глави НБУ запустив платформу для онлайн-консультацій з лікарями

Український стартап Medikit, главою наглядової ради якого виступає екс-керівник НБУ Валерія Гонтарева, запустив платформу для онлайн-консультацій з лікарями «Телеком». Про це повідомляє CEO проекту Руслан Кравець.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися