Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 листопада 2018, 18:31

Загальна сума боргів із зарплати сягнула 2,5 мільярда гривень

Загальна сума боргів із зарплати становить 2,5653 млрд гривень, третина з яких складають борги працівникам економічно активних підприємств. Про це повідомляє веб-портал Верховної Ради, посилаючись на дані Міністерства соцполітики.

Загальна сума боргів із зарплати становить 2,5653 млрд гривень, третина з яких складають борги працівникам економічно активних підприємств.
Фото: podrobnosti.ua

Майже половина загальної суми заборгованості — 1 млрд 224,2 млн грн — це невиплачена зарплата працівників підприємств, що знаходяться у сфері управління центральних органів виконавчої влади. Крім того, наявна заборгованість з оплати праці працівників бюджетних установ і організацій у сумі близько 50 млн грн.

Що робити?

Глава Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін виступив з ініціативою щодо створення робочої групи з метою:

  • забезпечення постійного моніторингу ситуації з виплати заробітної плати в країні,
  • вивчення причин, що призводять до виникнення і накопичення заборгованості,
  • вжиття заходів оперативного реагування задля їх усунення і відновлення прав працівників на своєчасне отримання винагороди за свою працю.
Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
14 листопада 2018, 19:21
#
изучения причин, приводящих к возникновению и накоплению задолженности,

Чего там изучать, да ещё целой комиссией? — Безответственное и халатное исполнение должностных обязанностей начиная от руководителей предприятий и заканчивая должностными лицами органов госуправления, осуществляющих надзорную, судебную и исполнительную функции.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися