Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 листопада 2018, 8:55

ЄБРР розповів про ризики в банківській системі України

Європейський банк реконструкції і розвитку, відзначає стабілізацію банківської системи України, однак констатує збільшення коефіцієнтів NPL-кредитів. Про це зазначається в звіті банку, пише «Інтерфакс-Україна».

Європейський банк реконструкції і розвитку, відзначає стабілізацію банківської системи України, однак констатує збільшення коефіцієнтів NPL-кредитів.
Фото: day.kyiv.ua

«Сьогодні банківська система України стабілізувалася після трьох років зусиль, спрямованих на очищення і консолідацію малоефективних і слабких банків. У той же час залишаються системні ризики щодо високого рівня NPL і високого ступеня державної власності», — вказується в оприлюдненому документі.

«З великим зволіканням закон про корпоративне управління державними банками був остаточно затверджений в 2018 році, що є позитивною подією і, як очікується, змінить наглядові ради в державних банках», — наголошується звіті ЄБРР.

При цьому автори документа констатують позитивні тенденції в енергетичному секторі, зокрема, щодо гармонізації українського законодавства з європейським.

Завдяки прийняттю відповідного законодавства Україна гармонізувала свої норми директивами Третього європейського енергетичного пакета та істотно покращала законодавчу та нормативну базу.

Негативною тенденцією, на думку ЄБРР, є високі темпи інфляції, які є наслідком серйозних коливань на валютному ринку.

Коментарі - 2

+
+15
bonv
bonv
14 листопада 2018, 10:25
#
Очистка банківської системи це +
І державний банк викликає більше довіри.
+
0
bonv
bonv
14 листопада 2018, 10:30
#
Обзаведіться особистих банківських гаманцем. Сума грошей, передана на зберігання банку, буде регулярно приносити Вам додатковий відсоток. Уважно поставтеся до занадто щедрих пропозицій щодо відсоткових внесках від банків, цілком можливо, за такими щедрими обіцянками може стояти небезпечна фінансова піраміда…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися