Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 листопада 2018, 12:47

Samsung продемонструвала свій перший смартфон з гнучким дисплеєм. Фото

Компанія Samsung показала свій перший гнучкий смартфон на відкритті конференції Samsung Developer Conference, повідомляє AIN.

Компанія Samsung показала свій перший гнучкий смартфон на відкритті конференції Samsung Developer Conference, повідомляє AIN.
Фото: theverge.com

Точні характеристики і зовнішній вигляд пристрою не розкриваються — пристрій нашвидку продемонстрували зі сцени в закритому чохлі і при вимкненому освітленні. В Samsung пояснюють це концептуальним статусом прототипу.

Що відомо?

  • У смартфона два екрани: фронтальний і основний. Перший включається в закритому стані і більше нагадує звичайну панель смартфона з діагоналлю в 4,58 дюймів і роздільною здатністю 840 × 1960 пікселів.
  • Другий, гнучкий дисплей, розташований не задній панелі, його діагональ — 7,3 дюйма при 1 536 × 2152 пікселів.
  • Корейський виробник називає технологію в основі гнучкого екрану Infinity Flex Display. Він вкритий не склом, а спеціально розробленим полімерним матеріалом.

Samsung активно співпрацює з Google, щоб забезпечити програмну підтримку нового форм-фактора. OS Android буде офіційно підтримувати такі пристрої до моменту старту продажів.

Google надасть офіційні керівництва для розробників по оптимізації своїх проектів. Як заявляють в Samsung, на основному екрані користувачі зможуть запустити до трьох додатків одночасно.

Виробництво Infinity Flex Display має розпочатися «протягом найближчих місяців». Точних дат в Samsung поки не розкривають. Компанія давно працює над технологіями гнучких екранів. Перше концепт-відео такого пристрою корейський виробник опублікував ще в 2014 році.

Samsung не перший

Першим гнучкий смартфон показала інша компанія — китайський виробник Royole. Її телефон FlexPai презентували 31 жовтня в Пекіні, а зараз на пристрій вже відкриті попередні замовлення.

У Royole використовували один екран з діагоналлю 7,8 дюйма, який можна використовувати в режимах, з різною площею активної поверхні. Компанія вже приймає предазкази на пристрій — версія з 128 ГБ пам'яті обійдеться в 1 388 евро.

Коментарі - 1

+
0
ballistic
ballistic
12 листопада 2018, 23:42
#
Носити таке в кишені буде незручно.
А для носіння в сумці потреби в згинанні нема ніякої.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися