Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 листопада 2018, 12:45

Команда monobank розробила сервіс, який рахує ризики для фінкомпаній

Команда екс-менеджерів Приватбанку, запустивши власну компанію Fintech Band, розробила сервіс, який називається Artificial Intelligence Solutions — працює під гаслом «Цифровий ризик-менеджмент для цифрового банку». Про це пише ain.ua.

Команда екс-менеджерів Приватбанку, запустивши власну компанію Fintech Band, розробила сервіс, який називається Artificial Intelligence Solutions — працює під гаслом «Цифровий ризик-менеджмент для цифрового банку».
Фото: iiot-world.com

Як виник проект?

  • В роботі monobank часто використовуються AI-рішення, у команди накопичилася достатня експертиза в цій області, і цю експертизу вирішили продавати іншим банківським і фінансовим установам.

 Отримати «Бонус до депозитів» від monobank

Як працює проект?

  • Проект використовує нейронні мережі для розпізнавання зображень, для аналізу діалогів.
  • Багато просунутих методів, таких як градієнтний бустінг (за допомогою нього передбачаються кредитні ризики).
  • Алгоритм «випадковий ліс».
  • Байєсова оптимізація.
  • Для визначення платоспроможності клієнта використовується квантільна регресія, для визначення зв'язків між клієнтами добре працює графова аналітика.

 Замовити картку monobank з доставкою

«Багато моделей машинного навчання в monobank працюють саме з визначення кредитних ризиків, супроводжуючи весь процес прийняття кредитного рішення. Моделі аналізують, як швидко клієнт заповнює анкету, який у нього телефон або IP, всього оцінюється понад 2000 параметрів, працює близько 20 різних моделей.

Аналогічні рішення пропонуються і клієнтам Artificial Intelligence Solutions. Це окремий проект в структурі Fintech Band, в ньому працює близько 20 осіб. У нього вже є перші клієнти в банківській і фінансовій сфері, хоча поки керівництво не розкриває інформації про них», — зазначили в компанії.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що клієнти monobank тепер можуть випустити віртуальну карту в доларах і євро, а також відкрити валютні депозити.

Коментарі - 2

+
+66
mary27
mary27
8 листопада 2018, 12:52
#
Стянули систему определения рисков из ''Привата''?
И добавили свистелки-перделки.
+
0
bonv
bonv
8 листопада 2018, 12:53
#
Алло, переводчики, переведите мне деньги:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися