Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2018, 13:49

В Україні дозволили будувати підземні паркінги під ресторанами, театрами та музеями

Підземні автостоянки тепер можна будувати не тільки під ТРЦ чи бізнес-центрами, але й під ресторанами та кафе, музеями і театрами, концертними залами, закладами спорту.

Підземні автостоянки тепер можна будувати не тільки під ТРЦ чи бізнес-центрами, але й під ресторанами та кафе, музеями і театрами, концертними залами, закладами спорту.
Фото: stroyobzor.ua

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

Можна також робити такі автостоянки під лікарнями, але окрім корпусів, де знаходяться палати для безпосереднього перебування пацієнтів на лікуванні. Адже з 1 жовтня в силу вступила нова норма ДБН щодо автостоянок і гаражів.

«Такі підземні автостоянки є дуже доречними у наш час, коли майже всі наші міста запарковані автомобілями. Це розвантажить міста, які будуть мати змогу позбутися хаотичного паркування», — зазначив Парцхаладзе.

Згідно зі змінами у наших будівельних нормах, підземний паркінг повинен бути відділений перекриттям REI 180, а технічні приміщення закладів, під якими він буде розташовуватися, мають бути відокремлені від нього суцільною протипожежною стіною 1-го типу. Крім цього, паркінг повинен мати самостійні шляхи евакуації та відокремлені інженерні комунікації для безпеки у разі надзвичайних ситуацій.

Інвестиція в нерухомість. Об'єкти Київміськбуду 

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
Leha PWNZ
Leha PWNZ
26 жовтня 2018, 15:12
#
Как вообще можно было запретить строительство паркингов в старых нормах. Вот только времени было потеряно много, построить новый подземный паркинг поду уже существующим музеем или больницей практически нереально.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися