Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 жовтня 2018, 10:21

Міжнародний ринок: Долар дорожчає

Долар США зміцнився в середу і продовжив підйом в четвер, оскільки протокол засідання ФРС показав, що стійке зростання американської економіки, на думку керівників ЦБ, виправдовує подальше підвищення процентних ставок. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Долар США зміцнився в середу і продовжив підйом в четвер, оскільки протокол засідання ФРС показав, що стійке зростання американської економіки, на думку керівників ЦБ, виправдовує подальше підвищення процентних ставок.
Фото: dt.ua

Разом з тим побоювання подальшого погіршення відносин США з Китаєм послаблюють попит на ризикові активи і також надають підтримку долару, пише The Wall Street Journal.

Євро до 9:20 18 жовтня коштував 1,1489 долара у порівнянні з 1,1520 долара на закриття попередніх торгів у Нью-Йорку.

Курс нацвалюти США знизився по відношенню до ієни до 112,51 ієни з 112,65 у середу, тоді як євро опустився з 129,55 до 129,24 ієни.

Доларовий індекс ICE, що враховує курси долара до валют шести основних торговельних партнерів США (євро, ієни, британського фунта стерлінгів, канадського долара, швейцарського франка і шведської крони), підвищився на 0,1%.

Фунт стерлінгів дешевшає до всіх основних валют, в тому числі на 0,3% до долара, на 0,1% до євро і на 0,4% до ієни.

Читайте також: Долар в середу: чому варто запасатися валютою

Прем'єр Великобританії Тереза ​​Мей, так і не домігшись вирішального прориву на переговорах про Brexit, готова розглянути можливість продовження перехідного періоду, в ході якого у відношенні Лондона будуть продовжувати діяти всі нинішні правила ЄС.

Глава британського уряду заявила про це в середу в ході саміту ЄС, повідомляє джерело агентства Bloomberg.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися