Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2018, 13:12

Клієнти європейських банків провели операції з криптовалютами на 661 мільйон євро

У доповіді служби розслідувань фінансових злочинів Литви (FCIS) говориться, що за два роки клієнти європейських банків здійснили угоди з криптовалютами на суму 661 млн євро. Про це повідомляє Forklog.

У доповіді служби розслідувань фінансових злочинів Литви (FCIS) говориться, що за два роки клієнти європейських банків здійснили угоди з криптовалютами на суму 661 млн євро.
Фото: hackernoon.com

В поле зору регулятора Литви потрапили 600 фізичних та юридичних осіб, які провели угоди від 80 тисяч євро.

У доповіді, присвяченій розслідуванню великомасштабних транзакцій з цифровими активами і фіатнимі валютами, фігурують банки: Danske Bank з Данії, Swedbank і SEB зі Швеції, Credit Suisse зі Швейцарії, ING Group з Нідерландів, Luminor, Pervesk і Mister Tango з Литви, а також Citadele з Латвії.

У документі FCIS повідомляється, що три резидента Литви і Швеції здійснили великі транзакції від 14 млн до 27 млн ​​євро. Директор FCIS Міндовг Петраускас також заявив, що один литовець задекларував дохід від покупки і продажу криптовалют в розмірі 6 млн євро.

Читайте також: Ціни на криптовалютному ринку формуються торговими ботами

Він зазначив, що більшість клієнтів банків вважали за краще не повідомляти про походження свого початкового капіталу. Ймовірно, за словами Петраускаса, частина коштів вони отримали від криптотрейдінга або інвестицій в ICO.

Директор FCIS підкреслив, що існує високий ризик відмивання грошей в індустрії токенсейлерів і при операціях з криптовалютами. Варто зазначити, в 2018 році литовські інвестори активно вкладають кошти в ICO-проекти. Якщо в минулому році загальна сума інвестицій становила 82 млн євро, то на початку 2018 року цей показник вже дорівнював 500 млн євро.

«Питання в тому, звідки взялися ці кошти, адже це дуже великі гроші», — сказав Міндовг Петраускас, додавши, що саме це і намагається з'ясувати FCIS.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
Григорий П
Григорий П
8 жовтня 2018, 16:47
#
Странный народ… пару месяцев назад здесь писали, что крипта-скам и скороупадет до нуля, а тут подпольные миллионеры
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися