Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2018, 15:30

Зростання економіки США стало рекордним за останні чотири роки

ВВП США за підсумками другого кварталу 2018 року зріс на 4,2% порівняно з аналогічним періодом 2017 року, повідомляє Уніан.

ВВП США за підсумками другого кварталу 2018 року зріс на 4,2% порівняно з аналогічним періодом 2017 року, повідомляє Уніан.
Фото: flickr.com

Це найвищий темп зростання американської економіки з третього кварталу 2014 року, коли цей показник досяг 4,9%. У першому кварталі цього року обсяг ВВП США зріс на 2,2%.

Таким чином, сильний другий квартал дозволив економіці наблизитися до мети в 3% зростання за підсумками року, яку визначив раніше президент країни Дональд Трамп.

Втім, багато в чому таке прискорення економіки пов'язане з посиленням споживчої активності, яку спровокував сам Трамп. Споживчі витрати зросли в цьому кварталі на 3,8% (на початку року цей показник дорівнював 0,5%). Однією з важливих причин такого стрибка активності споживачів стали торгові війни і суперечки, в які американський президент постійно втягує країну.

Споживачі не знають, чого чекати в найближчому майбутньому і до яких наслідків це призведе, а тому закуповуються про запас. У другому кварталі значно зросла і кількість замовлень товарів тривалого користування: у серпні їх обсяг зріс на 4,5% (до 259,6 млрд доларів) порівняно з липнем, що виявилося більш ніж на 2% вище за очікування аналітиків.

Коментарі - 12

+
+41
AleksandrBank
AleksandrBank
28 вересня 2018, 18:04
#
Думаю Семён сможет это опровергнуть
+
+15
semenvekselberg
semenvekselberg
28 вересня 2018, 23:32
#
Элементарно:
https://minfin.com.ua/blogs/semenvekselberg/117436/
+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
29 вересня 2018, 11:23
#
Американцы огромные молодцы, всех прижали на спинах выскочили. Респект!
+
+30
OutofLaw
OutofLaw
28 вересня 2018, 19:02
#
В статье четко написано с чем связано ускорение… какие то нерыночные методы влияния на ввп… не?
в след году может еще что то придумать и так гляди каждый год будет рекордным)
+
+30
semenvekselberg
semenvekselberg
28 вересня 2018, 23:25
#
Здесь мало кого это интересует. Фанатизм и аналитика — вещи несовместимые…
+
0
ballistic
ballistic
28 вересня 2018, 23:27
#
Ха-ха, Сємьону обламали запостити черговий пропагандистський ви**р :)
+
+15
semenvekselberg
semenvekselberg
28 вересня 2018, 23:34
#
Ну если это так называется, то ладно, пусть так и будет:
https://minfin.com.ua/blogs/semenvekselberg/112337/
+
0
ballistic
ballistic
29 вересня 2018, 0:04
#
А тепер виходить, що я Сємьону «обламав обламатися» :) ) )
+
0
OutofLaw
OutofLaw
29 вересня 2018, 12:17
#
Ballistic ты же адекватный, образованный человек? при чем тут семен вообще если в статье четко написано «во многом такое ускорение экономики связано с усилением потребительской активности, которую спровоцировал сам Трамп.»
я тебе приведу охрененный пример недавний ну если ты не знал, потому что может сфера деятельности у тебя другая…

Комиссия по ценным бумагам и биржам США (SEC) обвинила основателя Tesla Илона Маска в мошенничестве — регуляторы утверждают, что он ввел инвесторов в заблуждение, когда сообщил о возможном выводе компании с биржи и заявил о поддержке выкупа акций со стороны инвестора, которого он нашел. Отмечается, что претензии комиссии связаны с твитами Маска от 7 августа, когда он заявил о готовности выкупить акции компании с рынка по 420 долларов. Объявления Маска привело к тому, что Nasdaq приостановила торговлю акциями Tesla и возобновила ее после того, как Маск опубликовал определенные разъяснения. К закрытию рынков акции Tesla выросли на 11%.

ballistic надеюсь ты способен понят к чему я написал данный пример? и это только слова владельца компании а не президента
+
0
ballistic
ballistic
29 вересня 2018, 21:37
#
OutofLaw, Ви просто не в курсі діяльності Сємьона на Мінфіні.
Він під новинами про Європу/Америку прибігає перший і пише всякий кремлівсько-пропагандистский брєд з посиланням на самого себе.

Тому AleksandrBank і потролив Сємьона «Думаю Семён сможет это опровергнуть».
А Сємьон, побачивши цей комент, обламався, на що я й вказав.
+
0
OutofLaw
OutofLaw
30 вересня 2018, 10:13
#
Да я вообще не про семена… ну если в статье написано четко, зачем сразу троллить под этой статьей? если бы он написал пост скажем так не по делу… другое дело

и потом семен в своих блогах выражает свою точку зрения на основе своего анализа, приводя свои аргументы, если вы будете писать подобные блоги (у вас все таки связано с банк сферой) буду и вас читать с удовольствием, чем больше разной инфы тем лучше… но когда все косят под одну линию партии то это уже коммунизм
+
0
ballistic
ballistic
30 вересня 2018, 14:30
#
А я про Сємьона.
Подивіться на його коментарі під цією новиною — нічого не сказав по темі, зате вставив два посилання на свій блог. Напевно чверть його коментарів на мінфіні — це посилання на самого себе.

Щодо оцінки його «точок зору» — незважаючи на його мегаактивність в коментах і саморекламу, його блог непопулярний, підписників у нього менше сотні, коментів під його «анал ітикою» дуже мало, особливо нікому це не цікаво. В практичних темах типу обговорення проблем конкретних банків він не бере участь. На валютному форумі він теж не з'являється. Очевидно, що він тут «зальотний».

Але погоджусь, що певна користь від нього є. Мінфінівці-старожили в курсі, що він тут транслює прокремлівські точки зору, які в принципі корисно знати. Ну і інколи потролити троля, ткувши його мордою в його ж брехню і спостерігати як він з вивертами обтікає — це святе :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися