Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 вересня 2018, 19:41

ПриватБанк заблокував півтори тисячі рахунків наркоторговців

На сьогодні ПриватБанк заблокував уже понад 1,5 тисч рахунків осіб, які причетні до наркоторгівлі, у рамках соціального проекту #СтопНаркотик.

На сьогодні ПриватБанк заблокував уже понад 1,5 тисч рахунків осіб, які причетні до наркоторгівлі, у рамках соціального проекту #СтопНаркотик.
Фото: politeka.net

Як повідомили в банку, основна мета проекту – збереження життя клієнтів та викорінення негативного грошового трафіку з обігу банку. Спеціалісти застосовують сучасні алгоритми, що дозволяють з високою точністю розпізнавати сумнівні операції, пов’язані з наркотрафіком.

У рамках проекту відповідні держоргани надіслали до банку сотні запитів щодо клієнтських рахунків, які вже заблоковані нами за статтями продажу та поширення наркотиків. Така співпраця підтверджує потрібність проекту в державній програмі боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин.

Проект демонструє адекватність застосованих сценаріїв алгоритму пошуку «негативних» клієнтів, адже в банку працюють онлайн-моделі виявлення наркотрафіку, що дають змогу практично одразу заблокувати рух коштів від наркоманів до наркоторговця.

Ви можете оформити кредитну картку ПриватБанку онлайн у фінансовому супермаркеті Finance.ua

Восени в Україні з’явився новий канал поширення наркотиків. Торговці зіллям почали використовувати зручну технологію QR-кодів. Стикери розклеюють скрізь: на деревах, дошках оголошень, стінах, банкоматах ПриватБанку. Щоденно інкасатори та IT-фахівці знімають десятки таких наліпок. Прикметно, що найбільша активність наркоторговців спостерігається у густонаселених спальних мікрорайонах.

ПриватБанк наголошує: банківське обладнання оформлено винятково в брендових кольорах. Будь-які інші стикери не мають жодного стосунку до фінустанови. А код для зняття готівки без картки – електронний, розміщений безпосередньо на екрані банкомата. Якщо клієнт відсканує «чужий» QR-код, то отримає посилання на протизаконний сайт з наркотичним товаром. Банк закликає бути пильними та не наражати себе та свої гаджети на небезпеку.

«Разом із тим просимо повідомляти співробітникам найближчого відділення (карта) про банкомати, на яких трапляються подібні наліпки», — повідомили в банку.

Задля ефективної комунікації з клієнтами відкрито електронну скриньку antifraud@privatbank.ua. На цю адресу можна надіслати інформацію про наркотрафік через банківські канали надання послуг. У листі слід поставити хештег #СтопНаркотик.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 11

+
+71
R S
R S
20 вересня 2018, 22:20
#
Подскажите, как в Приватбанке открыть счёт наркоторговца???
+
+21
Corolla
Corolla
20 вересня 2018, 23:31
#
Думаю, что сначала надо открыть ФОП наркоторговца с правильным КВЭДом. Потом с документами в Приват на оформление счета наркоторговца и образцами товара. Ну а потом вас забанят и деньги отберут. Профит…
+
0
Strain
Strain
21 вересня 2018, 9:55
#
Забанят, только если откаты будут слишком малы.
+
0
ZoLoToY Ukrainez
ZoLoToY Ukrainez
22 вересня 2018, 19:43
#
Это их клиенты постоянные? Дела переданы в суд? Есть решения прикрепленные? Или догадки и бла бла бла
+
+26
Corolla
Corolla
20 вересня 2018, 23:32
#
И еще хотелось бы узнать, как Приват определяет, что счёт принадлежит наркоторговцу? Неужели по комментариям к переводам? Типа «Один коробок» или «Кокс. 5 гр»
Или может быть Приват банит номера карт в объявлениях? (честно, не знаю, есть ли такие объявления).
А вообще — пиаром несёт за километр от такого заявления.
+
0
Saamosus
Saamosus
21 вересня 2018, 8:33
#
Там по операциям видно, сам видел выписку такой карты и беседовал с владельцем карты.
Владелец — подставное лицо, который как мантру твердит о том, что карта утеряна, но новую выпускать не собирается. В день пополнений — 15-20 шт, с терминалов, с разных номеров, на небольшие суммы.
+
0
Ігор Петров
Ігор Петров
23 вересня 2018, 9:19
#
И ещё один из критериев- плательщик авторизируется не картой а телефонным звонком. Рядом аптека в которой ПБ терминал, поэтому часто навлюдаю как они платят. Очень удобно — заплатили купили шприцов и дистиллированной воды, по телефону получили инструкцию и побежало
+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
21 вересня 2018, 4:52
#
Камеди Клаб 2018, Паша Воля писал пост.
+
0
Schpinat
Schpinat
21 вересня 2018, 10:15
#
Молодцы, нефиг торговать
+
+13
AleksandrBank
AleksandrBank
21 вересня 2018, 10:18
#
Добкин младший проснулся сегодня в гневе, посмотрев на телефон, что его счет в Привате заблокирован.
Но потом пришло по Вайберу сообщение, что ему как постоянному клиенту скидка на зелье 30%. и он сразу пошел поднял себе настроение.
+
0
ZoLoToY Ukrainez
ZoLoToY Ukrainez
22 вересня 2018, 19:45
#
Попкин как не проснется, должны быть на руках решения, согласно местному закону и регламенту. Где ссыка на прикрепленные протоколы?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися