Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 вересня 2018, 16:58

Рада НБУ ухвалила основні засади грошово-кредитної політики на 2019 рік

Рада Нацбанку ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2019 рік і середньострокову перспективу. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова ради НБУ Богдан Данилишин.

Рада Нацбанку ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2019 рік і середньострокову перспективу.
Фото: ukrinform.ru

За його словами, під час свого засідання ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2019 рік і середньострокову перспективу, розроблені на основі пропозицій правління Нацбанку.

Основні засади визначають кількісну ціль щодо інфляції — 5% у середньостроковій перспективі.

При цьому передбачається така орієнтовна поквартальна траєкторія приросту індексу споживчих цін у річному вимірі: березень 2019 року — 5,75% 2 відсоткових пункти (в.п.), червень 2019 року — 5,5% 2 в.п., вересень 2019 року — 5,25% 2 в.п.

З кінця грудня 2019 року формується ціль щодо інфляції — 5% 1 в.п.

«Досягнення поставлених інфляційних цілей має сприяти забезпеченню стійких темпів економічного зростання. Також політика цінової стабільності буде сприяти посиленню ринкової конкуренції, що є поштовхом до інвестиційної та інноваційної активності. Цінова стабільність є фундаментальною передумовою зниження довгострокових процентних ставок, що сприятиме розширенню кредитування реального сектору економіки, зменшенню вартості капіталу в економіці, яке має знизити сукупні витрати економічних агентів, внаслідок чого зменшиться тиск на ціни», — написа він.

Також визначено, що Національний банк продовжуватиме дотримуватися плаваючого курсоутворення, маючи на увазі, що монетарна політика не спрямовуватиметься на досягнення певного рівня або діапазону обмінного курсу.

Зазначене не виключає можливості проведення Національним банком валютних інтервенцій з метою накопичення міжнародних резервів та згладжування різких змін обмінного курсу гривні.

Коментарі - 5

+
0
Strain
Strain
12 вересня 2018, 17:03
#
Ну пока инфляция 3,6%. В июле была дефляция -0,7%.
Но самые «инфляционные» месяцы ещё впереди. Думаю в этом году будет 8-10%
+
+15
Игорь Коляда
Игорь Коляда
12 вересня 2018, 20:28
#
Откуда такая цифры?
На данный момент в годовом выражении за январь-август уже 9% по данным НБУ — https://strana.ua/news/160689-v-nbu-priznali-chto-infljatsija-v-ukraine-okazalas-vyshe-prohnoznykh-znachenij.html, а по данным Госстата вообще 11,7% — http://podrobnosti.ua/2258866-infljatsija-v-ukraine-vyrosla.html.
Судя по двум подорожаниям бензина в последние три недели и анонсированному подорожанию газа, подорожанию зерна нового урожая — «ягодки ещё впереди».
+
0
Strain
Strain
13 вересня 2018, 10:19
#
По данным Минфина. Смотрите «Индекс инфляции».
Я информации Минифна верю больше чем Strana.ua и Podrobnosti.ua
Любой новостной ресурс в украине обычно гонит полную «Чушь, муть и компот»
+
0
Андрей Иванов
Андрей Иванов
12 вересня 2018, 17:24
#
Скоро повысят цену на газ на 25%, а доля газа 20% в расчете инфляции. Вот Вам и 5%. Не верится, что больше ничего расти не будет. Скажем доллар, а с ним и топливо, а с топливом всё остальное.
+
+15
Maleficarum
Maleficarum
13 вересня 2018, 8:30
#
«Вот Вам и 5%. Не верится, что больше ничего расти не будет. Скажем доллар, а с ним и топливо, а с топливом всё остальное.» Это не всё. Свою лепту в добавлении роста инфляции внесут цены на продукты питания… Уже сей процесс начался Просто оцените рост цены мяса ( как свинину так и курятину) и всё сразу станет понятным… Это не полная цена Только начало роста.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися