Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 вересня 2018, 15:19

Нацбанк продав більше 700 мільйонів доларів з початку третього кварталу

Чистий продаж валюти Національним банком для згладжування надмірних коливань обмінного курсу складає більше 700 млн доларів з початку третього кварталу. Про це під час брифінгу заявив заступник глави НБУ Олег Чурій.

Чистий продаж валюти Національним банком для згладжування надмірних коливань обмінного курсу складає більше 700 млн доларів з початку третього кварталу.
Фото: pixabay.com

При цьому з початку 2018 року чиста купівля становила близько 600 млн доларів. Сьогодні НБУ купував валюту — майже 40 млн доларів.

Що стосується прогнозів резервів на кінець 2018 року, то на кінець року за словами Чурія, вони становитимуть 20,7 млрд доларів.

Читайте також: Нацбанк підвищив облікову ставку. Відео

Заступник голови НБУ також зазначив, що наступний прогноз буде опублікований в кінці жовтня року і є ймовірність, що Нацбанк перегляне облік за резервами, виходячи з інтервенцій на валютному ринку, які проводить регулятор, а також з можливості отримання фінансування від МВФ.

Варто зазначити, що за станом на 1 вересня 2018 року міжнародні резерви України скоротилися до 17,2 млрд доларів (в еквіваленті).

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 2

+
0
Kanarej
Kanarej
6 вересня 2018, 18:17
#
То есть до конца года еще почти 4 месяца, а НБУ уже продал больше половины того, что купил в первой половине года. Оптимистичненько…
+
0
Денис Денис
Денис Денис
6 вересня 2018, 23:01
#
Докулит
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися