Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 вересня 2018, 19:43

Верховний суд визнав незаконним припинення виплати пенсій переселенцям

Велика палата Верховного суду України відхилила апеляцію Пенсійного фонду та визнала незаконною практику відмови відділеннями Пенсійного фонду виплачувати пенсії тимчасово переміщеним особам.

Велика палата Верховного суду України відхилила апеляцію Пенсійного фонду та визнала незаконною практику відмови відділеннями Пенсійного фонду виплачувати пенсії тимчасово переміщеним особам.
Фото: dsnews.ua

Про це повідомила Дар'я Толкач, координатор з адвокації організації «Право на захист», яка виступила ініціатором судового процесу, передає Громадське.

Велика палата залишила в силі рішення суду першої інстанції, згідно якого припинення виплат пенсій тимчасово переміщеним особам з підстав, не передбачених законом, вважається неправомірним. Це стосується у тому числі й так званої верифікації пенсіонерів-переселенців за «списками СБУ».

Читайте також: У працюючих пенсіонерів збережуться пенсії — Мінсоцполітики

«Суть справи полягала у тому, що переселенці звертаються до суду і намагаються довести незаконність дій пенсійних фондів, які припиняють здійснювати їм пенсійні виплати на підставах, які не передбачені законом про загальнообов'язкове пенсійне страхування», — повідомила Толкач.

За її словами, Верховний суд ухвалив рішення у так званій показовій справі, тому воно буде застосовуватись до всіх подібних позовів переселенців до органів Пенсійного фонду.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 3

+
0
Dmytro Z
Dmytro Z
4 вересня 2018, 23:53
#
И что они сделают против ПФ? оштрафуют их что-то?

верховный суд Украины выполняет чисто формальную деятельность, вынося решения, которые не выполняются и не несут пользы для людей. как и многие другие инстанции, верховный суд должен быть ликвидирован
+
0
Петро Петрович
Петро Петрович
5 вересня 2018, 12:02
#
Це рішення ВС дуже важливе. Зараз суди на місцях будуть посилатися на це рішення і змушувати ПФ розблоковувати незаконне припинення виплати пенсій. Більше того люди зможуть стягувати з ПФ моральну шкоду за невиплату. Крім того деяких посадових осіб можна притягнути навіть до кримінальної відповідальності за такі блокування.
+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
5 вересня 2018, 11:17
#
Цей день зроблять святом в орділо
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися