Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2018, 13:02

На Бессарабському ринку в Києві овочі та фрукти можна купити за криптовалюту

Платіжна система Paytomat впровадила криптоплатежі на Бессарабському ринку в Києві. Про це повідомив операційний директор Paytomat в Україні Олександр Курінний, пише ForkLog.

Платіжна система Paytomat впровадила криптоплатежі на Бессарабському ринку в Києві.
Фото: forklog.com

Поки що послугу запустили в тестовому режимі на одній торговій точці. Покупець за допомогою криптовалютного гаманця на смартфоні сканує єдиний QR-код. Після цього він автоматично переходить на сторінку конвертера криптовалют, на якій необхідно ввести вартість покупки в гривнях.

Далі покупець відправляє платіж в зручній для нього криптовалюті на гаманець продавця і після повідомлення про надходження коштів в гривнях операція доходить до логічного завершення.

Як повідомив Олександр Курінний, Paytomat автоматично вибирає найвигідніший курс для проведення платежу.

Проект під кодовою назвою «Бабуся» націлений на те, щоб показати простоту використання криптовалюти в повсякденному житті.

Перед запуском проекту представники компанії домовилися з дирекцією Бессарабського ринку. За словами Олександра Курінного, найскладніше було переконати на даний момент єдиного продавеця в тому, що вона буде отримувати аналогічні при готівковому розрахунку гривні.

«Основна ідея — симбіоз традицій та інновацій. Ми вибрали Бессарабський ринок з тієї причини, що це відома туристична точка, а криптовалюта — універсальний платіжний засіб в будь-якій країні», — заявив він.

Варто зазначити, що Paytomat вже рік займається впровадженням криптовалютних платежів в кафе, ресторанах, онлайн-магазинах, клініках, салонах краси і школах. Заклади, які скористалися послугою, базуються в Україні, Грузії, Нідерландах, Іспанії та інших країнах Європи.

На даний момент Paytomat пропонує чотири способи розплатитися криптовалютою:

  1. За допомогою POS-терміналів, в яких інтегровані системи автоматизації (на даний момент доступні Poster, ProfitSolutions, Servio, IIKO і 1С). При виставленні рахунку на екрані з'явиться функція «Оплата в криптовалюті» на додаток до стандартних платежах готівкою або карткою.
  2. Через веб-панель на терміналі.
  3. Через єдиний QR-код.
  4. Для онлайн-магазинів на WordPress — через безкоштовний плагін Paytomat Crypto Gateway для WooCommerce.

Коментарі - 9

+
+41
Andrey M
Andrey M
31 серпня 2018, 13:14
#
Я плакалЬ (С) :) ) )
+
+29
conturov
conturov
31 серпня 2018, 13:22
#
Тут карточками сначала нужно научить пользоваться, еще многие дико смотрят на безконтактный платеж телефоном, а тут уже крипта. Хотя для апробации и обкатки технологии подойдет. Да хотя бы в качестве информирования людей.
+
+58
Профессор Мариарти
Профессор Мариарти
31 серпня 2018, 13:22
#
Здорово
+
+15
Ladder05
Ladder05
31 серпня 2018, 13:35
#
На самом деле, научить бы пользоваться ботами телеграма для оплаты, для того же привата- это куда доступнее и практичнее.
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
31 серпня 2018, 14:44
#
Хоть бы не позорились… Наша глупость зашкаливает чаще и сильнее, чем это допустимо в нормальной стране. Даже в так любимых европах, на самых дорогих базарах лазурного побережья, не найдёшь такой никому не нужной «продвинутости» как у нас на бессарабке…
+
+14
Andrey M
Andrey M
31 серпня 2018, 15:37
#
Так там и цены помягче будут чем на Бесарабке:)
+
0
Did7n
Did7n
18 лютого 2021, 17:43
#
Надо смотреть «в завтрашний день», а не на европы.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
31 серпня 2018, 15:01
#
Мне кажется установление терминала для оплаты картами, будет более актуально для клиентов.

А это все реклама и пиар для дурачков, чтобы потом ч/з разводил завлекать клиентов вложиться в х-коины.
+
0
Cez
Cez
3 вересня 2018, 12:05
#
Их не ставят для скрытия доходов.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися