Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 серпня 2018, 15:34

Чурій звинуватив «чорний ринок» агробізнесу у атаці на гривню

Одним з істотних чинників впливу на динаміку курсу гривні на міжбанківському валютному ринку є «чорний ринок» агробізнесу. Про це повідомив заступник голови Нацбанку Олег Чурій, пише «Інтерфакс-Україна».

Одним з істотних чинників впливу на динаміку курсу гривні на міжбанківському валютному ринку є «чорний ринок» агробізнесу.
Фото: finclub.net

«Я хотів би сказати про один чинник, який сильно впливає на готівковий ринок. Ми відповідний попит/пропозицію формально називаємо населенням, але ми розуміємо, що населення там не так багато, тоді як визначальний вплив справляє так званий чорний ринок агробізнесу», — сказав він під час круглого столу.

Заступник голови пояснив, що це фермерські й агрогосподарства, які не є або частково є частиною національної економіки й повністю працюють за готівкову іноземну валюту. За оцінками учасників валютного ринку, частка цього сектора становить близько 25-30%.

Читайте також: Курс на найближчі дні: коли варто купувати, а коли — продавати валюту

«Це повністю „чорна“ економіка, яка працює за готівковий долар, і ми чітко бачили її вплив у липні, коли банки з нетто покупців іноземної валюти стали нетто продавцями, це збіглося з початком сільськогосподарського сезону», — сказав він.

У середині зими, зазначив Чурій, коли розпочинається посівна компанія, цей тіньовий сектор починає продавати валюту, створюючи пропозицію.

«Тобто виникає таке собі сезонне коливання», — сказав він.

Як відомо, 28 серпня міжбанк відкрився стрибком євро і долара.

Коментарі - 8

+
+34
Alvarado
Alvarado
28 серпня 2018, 15:42
#
Чурий и аграрии это вечная тема, опять они начали в сезон сбора урожая скупать валюту. Посевная кампания в середине зимы это вообще отлично (речь вероятно о начале-середине весны, но по-моему это подгон задачи под ответ).
+
+5
oleksarunner
oleksarunner
28 серпня 2018, 15:50
#
Весняна посівна компанія стартує в лютневі вікна. Авжеж на середина зими, але й не весна.
+
+168
Maleficarum
Maleficarum
28 серпня 2018, 15:49
#
Чурий просто-клоун. Да Агробизнес летом откупает доллар Весной продаёт И что из этого? Существует НБУ с резервами чтобы такие движняки в 50-100 мультов зелени не качали весь рынок… Но видим такую картину — даже суммы незначительные в масщтабе страны- отражаются на гривне существенно Это Чурий означает одно- НБУ « гол как Сокол» Банкрот.
+
+28
krendel
krendel
28 серпня 2018, 15:53
#
Ему ж надо чего-то чесать, отрабатывая свою должность, вот и чешет, а пипл хавает…
+
+138
AleksandrBank
AleksandrBank
28 серпня 2018, 16:29
#
Лучше б Чурий обвинил Президента, КабМин и Верховную Раду в бесдействии и атаке на гривну. Так как они основные виновники, того что происходит. Агробизнес живет по законам, которые предлагает Украина.
А кто у нас стоит за Агробизнесом крупным? Депутаты, сотрудники Администрации Президента, Представители Кабмина, их родня, друзья. Редкость когда обычные аграрии, они погоды на наличном не делают
+
0
vasia2
vasia2
28 серпня 2018, 18:26
#
Знову селяни винні. Десь я вже читав щось подібне:
"… Повесить (непременно повесить, дабы народ видел) не меньше 100 заведомых кулаков, богатеев, кровопийц. Опубликовать их имена.
Отнять у них весь хлеб. Назначить заложников — согласно вчерашней телеграмме.
Сделать так, чтобы на сотни верст кругом народ видел, трепетал, знал, кричал: душат и задушат кровопийц кулаков...."
В.И.Ленин — телеграмма 10.8.1918г.
+
+14
hacking
hacking
28 серпня 2018, 22:58
#
Стесняюсь спросить-главного агрария не Леркой зовут. Ну тогда всё ясно
+
0
Григорий П
Григорий П
28 серпня 2018, 23:21
#
Я так понима, что наши аграрии с каждым годом все жирнее и жирнее, вал ты на них никакой не напасешься. С*ка бред сивой кобылы. На месте его шефа я бы увольнял подобных дятлов, чтобы не позорили своего «хозяина».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися