Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 серпня 2018, 12:50

Віталік Бутерін закликає Bitcoin Cash-спільноту провести хардфорк

Творець Ethereum висловився з приводу ситуації в Bitcoin Cash-співтоваристві. Розробники Bitcoin Cash сваряться з приводу нового проекту головного інженера Bitcoin ABC Аморі Сєчета — алгоритму попереднього консенсусу, пише HashTelegraph.

Творець Ethereum висловився з приводу ситуації в Bitcoin Cash-співтоваристві.
Віталік Бутерін/Фото: bitnovosti.com

Наприклад, інший відомий розробник Bitcoin Cash Крейг Райт вважає, що впровадження такого алгоритму може поставити під загрозу весь блокчейн і збільшити кількість «сиріток» — блоків, що не входять в основний ланцюг.

Райт вже давно тихо ненавидить Bitcoin ABC і навіть погрожував форкнути Bitcoin Cash і запустити власний блокчейн. Крейг є головним науковим співробітником nChain, компанії, яка нещодавно почала розробляти новий алгоритм для повних нод Bitcoin Cash — протокол Bitcoin SV. Ця версія коду, як запевняють в nChain, буде «повністю реставованим оригінальним протоколом біткоіна».

Крейга підтримали майнери. Наприклад, Келвін Айр, власник найбільшого BCH-пулу Coingeek, закликає інших підтримати проект Bitcoin SV. Бутерін же вважає, що спільноті не потрібно йти на поводу у nChain і Coingeek і провести хардфорк.

«BCH-спільнота не повинна йти на компроміс з Райтом, щоб «уникнути розколу», — пише Віталік в Твіттері. — Хардфорк — це можливість остаточно позбутися від Крейга. Bitcoin Craig (BCC) може використовувати тікер вже не існуючого проекту, наступником якого він і є».

Для того, щоб зрозуміти рівень троллінгу Бутеріна, потрібно згадати, що під тікером BCC торгуються токени проекту BitConnect, вже давно і всіма визнаного скамом.

Нагадаємо, що 15 травня 2018 року на блоці 530356 в мережі Bitcoin Cash відбувся хардфорк, результатом якого стало анонсоване раніше збільшення розміру блоку з 8 до 32 Мб.

Коментарі - 5

+
+29
Григорий П
Григорий П
24 серпня 2018, 17:37
#
А Бутер то тут причем к Кеше, пусть кефиром своим лучше занимается
+
+26
Zamechtatel
Zamechtatel
24 серпня 2018, 22:05
#
На каком языке это написано?
+
0
Alex Mizrahi
Alex Mizrahi
25 серпня 2018, 1:12
#
Craig Wright известный мошенник.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
25 серпня 2018, 10:22
#
Известные мошенники должны сидеть в тюрьме.

Если он не в тюрьме и не под уголовным преследованием — он де-юре не мошенник…
+
0
Alex Mizrahi
Alex Mizrahi
25 серпня 2018, 18:17
#
О как, то есть если человек не в тюрьме, то он не может быть известным коррупционером, например?

Я тебе говорю не де-юре, а как оно есть. Во-первых, под следствием он был — Австралийская налоговая утверждала что он украл у неё десятки миллионов долларов. Как там закончилось, не знаю.

Знаменит он тем, что утверждал что он Сатоши Накамото, подписал транзакцию якобы ключом Сатоши, но подпись оказалась поддельной. Но это не наказывается уголовно.

После этого он дурил инвесторов, это тоже уголовно не преследуется пока сами инвесторы не заявят.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися