Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 серпня 2018, 15:10

ДФС розповіла, скільки підроблених товарів вилучила на митниці

Протягом січня-липня 2018 року українські митниці призупиняли митне оформлення товарів майже в 4,2 тис. випадків за підозрою в порушенні прав інтелектуальної власності.

Протягом січня-липня 2018 року українські митниці призупиняли митне оформлення товарів майже в 4,2 тис.
Фото: antikor.com.ua

За даними Державної фіскальної служби, за вказаний період порушено 7 справ про порушення митних правил за фактами ввезення та вивезення товарів, які включені до митного реєстру об’єктів права інтелектуальної власності, на загальну суму майже 1,4 млн гривень.

Загалом, станом на 1 серпня 2018 року у митний реєстр об’єктів права інтелектуальної власності за заявами правовласників внесено 3818 об’єктів. З них 206 – внесено з початку року.

Так, наприклад, Одеською митницею було виявлено декілька випадків ввезення партії товарів з порушенням прав інтелектуальної власності.

У першому випадку було виявлено 4,4 тис. пар кросівок із позначеннями, що схожі на знаки Adidas, Nike, Puma. Контрафактну продукцію намагалось ввезти з Китаю одне з українських товариств. За рішенням суду було підтверджено, що товар переміщувався з порушенням прав інтелектуальної власності, тому його було конфісковано. Загальна сума конфіскованого товару склала понад 1 млн грн. Також за рішенням суду було накладено штраф у розмірі 17 тис. грн.

У другому випадку одним з українських приватних підприємств була спроба ввезення 417 навушників з Китаю, на яких неправомірно використовувалось зображення та логотип компанії Apple, який включений до митного реєстру об'єктів права інтелектуальної власності. За рішенням суду товар на загальну суму 104,2 тис. грн було конфісковано, на порушника накладено штраф у розмірі 17 тис. грн.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 5

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
20 серпня 2018, 15:52
#
Отмазка Таможни! Читаем текст:
«Общая сумма нарушений на 1,4 млн.грн., из который на случай что расписали по Кроссовкам — 1 млн.грн., ». Т.е. десятки и сотни миллиардов грн. товаров ч/з таможню было не зафиксировано!
Статья таможни — пыль в глаза, для идиотов!
+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
20 серпня 2018, 21:13
#
Да, да, это подозрительно.
Из " 4,2 тыс. случаев по подозрению в нарушении прав интеллектуальной собственности." возбуждено всего лишь — «7 дел о нарушении таможенных правил».
Остальных наверное «пожурили» и отпустили.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
21 серпня 2018, 12:09
#
«Остальных наверное «пожурили» и отпустили.» — не правильно, подумали и выставили таксу налички, те оплатили и замяли.
+
0
Igor B.
Igor B.
20 серпня 2018, 16:10
#
Штраф в размере 17 тыс. грн. тоже умиляет …
+
0
matroskin
matroskin
20 серпня 2018, 22:19
#
Ну в одних отобрали, другим продали. Какая ж это борьба за «интеллектуальную собственность», это скорее оригинальное использование чужого товарного знака для личного обогащения.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися