Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 серпня 2018, 10:14

Майнінг біткоіна стає більш децентралізованим — думка

Частка найбільших майнінгових пулів BTC.com і Antpool в загальному хешрейті мережі біткоіна поступово знижується. Цим спостереженням, зокрема, поділився завсідник Twitter і криптоентузіаст ArminVanBitcoin (A v B), пише Forklog.

Частка найбільших майнінгових пулів BTC.com і Antpool в загальному хешрейті мережі біткоіна поступово знижується.
Фото: itc.ua

На його думку, більш дрібні пули поступово відвойовують частку цього ринку, а майнінг в цілому стає більш децентралізованим.

Якщо порівняти актуальні дані щодо розподілу потужностей з картиною місячної давності, то виявиться, що на підконтрольні Bitmain пули BTC.com і Antpool доводиться вже не 42, а приблизно 30 відсотків від загального хешрейта біткоіна. Це в свою чергу знижує ймовірність так званої «атаки 51%».

Серед коментаторів часто зустрічаються скептики. Один з таких припустив, що пули могли переключитися на видобуток Bcash (Bitcoin Cash).

ArminVanBitcoin йому відповів, що якби таке й сталося, то різниця була б несуттєвою, оскільки на видобуток Bcash припадає приблизно 7,6% від хешрейта біткоіна.

Раніше повідомлялося, що аналітики пророкують рух курсу біткоіна до позначки 10 000 доларів, а трейдери розглядають ці події як перші ознаки пожвавлення на ринку віртуальних валют.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися