Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 липня 2018, 20:03

Найголовніше за вівторок: Ставки за депозитами, курсові коливання і платіжний баланс

Максимальні ставки за депозитами. Ідейне зростання

У десятці найбільш щедрих банків, які готові платити вкладникам найвищі відсотки за депозитами, великі зміни. Ідея Банк підвищив ставки за вкладами в гривні на всі строки і переїхав з 10 місця на друге.

Нацбанкпрокоментував курсові коливання

Національний банк прокоментував курсові коливання, які спостерігаються другий тиждень. За словами регулятора, вони викликані низкою факторів.

Доходи акціонерів від інвестицій в банки падають

З початку 2018 року рентабельність капіталу банків України скоротилася більш ніж в два рази — з 25,93% станом на 1 лютого 2018 року до 10,55% на 1 липня року.

Платіжний баланс в червні зведений з профіцитом

Платіжний баланс у червні зведено з профіцитом на рівні 23 мільйонів доларів. Водночас рівень міжнародних резервів зменшився до 18 мільярдів доларів на 01.07.2018, що покриває 3,1 місяця майбутнього імпорту, через виплати кредитів на користь МВФ.

ОВДП та курс: хто хитнув минулого тижня

Минулого тижня гривня ослабла до 26.76 (офіційний курс на понеділок, 30 липня) і продовжила послаблюватись на початку цього тижня. У той же час обсяг продажу іноземної валюти на межбанку зріс майже вдвічі до 360 млн долл минулої п’ятниці. Що стало причиною, спробував розібратися старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися