Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 липня 2018, 16:38

Яку квартиру вибрати в новобудові для здачі в оренду

Придбати і здавати квартиру в оренду — реальна можливість отримання стабільного додаткового доходу. В середньому здача квартири в оренду приносить 7-15% річних. А якщо квартира розташована в перспективному районі Києва, то цілком можна розраховувати на зростання ціни, що принесе додаткову прибутковість.

Придбати і здавати квартиру в оренду — реальна можливість отримання стабільного додаткового доходу.
Фото: Ірен Нестерук для "Мінфіну"

Однак не всяке житло виявляється вигідним з точки зору інвестицій для подальшої здачі в оренду. На що необхідно звернути увагу при виборі квартири розповідає у своєму блозі заступник директора з комерційних питань компанії «ІБК Обрій» Олеся Перчак.

Якщо ви плануєте купити квартиру для подальшої здачі в оренду, необхідно поглянути на ситуацію очима орендаря. Для нього при виборі житла важливе значення має місце розташування будинку і стан самої квартири.

Транспортна доступність

Житло в столиці орендують переважно приїжджі з регіонів України в пошуку гідної роботи і поліпшення свого матеріального становища. В першу чергу їх цікавить близькість до місця роботи. Тому оптимальна покупка — квартира в районі з гарною транспортною доступністю — біля станцій метрополітену, зупинок громадського транспорту. Ціна на такі квартири вище, але при цьому близькість до метро підвищує ціну оренди квартири на 50-60%.

Район і місце розташування

Недорогі квартири в спальному районі окупаються швидше, так як попит на них вище, ніж на квартири преміум класу, розташовані в центральній частині міста. При покупці квартири в спальному районі повернути інвестиції вдасться приблизно через 8-10 років, в той же час термін окупності в центральному районі — не менше 11-12 років. Відповідно, слід звернути увагу на квартири, розташовані в спальних районах з розвиненою інфраструктурою, дитячими садами, школами, зонами відпочинку і торгово-розважальними центрами.

На якому етапі будівництва купувати

На етапі котловану квартиру в новобудові можна купити дешевше на 25-35%. Однак, слід враховувати упущену вигоду поки ведеться будівництво. В середньому будівництво будинку займає 1,5-2 роки. За цей період сума орендних платежів однокімнатної квартири може скласти не менше 200 тис. грн. Потрібно враховувати даний нюанс, оскільки покупка квартири в уже готовому або близькому до цього будинку може виявитися більш вигідною.

Комфорт і безпека

Купуйте квартиру в великому житловому комплексі з власною інфраструктурою, упорядкованою закритою і територією, що охороняється, сучасними комунікаціями. Житло з наявністю всіх необхідних зручностей особливо затребуване і популярно серед орендарів.

Площа і планування квартири

Найбільшим затребуваними та вигідними як для здачі в оренду, так і для подальшого продажу, є однокімнатні квартири до 40 квадратних метрів. На такі квартири попит залишається стабільним, а ціна покупки набагато менше, ніж дво- і трикімнатних квартир. До того ж, чим менше площа квартири, тим нижче загальні витрати на ремонт, менші комунальні витрати на її утримання, що підвищує прибутковість квартири. Вибираючи квартиру звертайте увагу на функціональність планування, можливості зонування простору. Наприклад, в житловому комплексі «Місто Квітів», будівництво якого веде наша компанія, є можливість вибрати однокімнатну квартиру як з традиційним плануванням, так і євроформату. Грамотне зонування планування євроформату з об'єднаною кухнею-вітальнею і ізольованою спальнею оцінить більшість орендарів.

Ремонт і меблювання

Свіжий ремонт і сучасні функціональні меблі значно підвищують попит на квартиру. Самостійно зробити ремонт або купувати квартиру з ремонтом від забудовника? Виконання ремонту своїми силами потребує багато часу і пристойну суму грошей. А будь-який простій — це недоотриманий потенційний дохід. На ринку новобудов сьогодні можна знайти пропозиції квартир з оздобленням від забудовника. Купівля квартири з ремонтом дозволять почати здавати її відразу після отримання ключів та оформлення права власності.

Коментарі - 19

+
+53
mary27
mary27
28 липня 2018, 0:34
#
Реклама от застройщиков такая реклама.
+
+15
uvellir
uvellir
28 липня 2018, 11:05
#
Да, посмотрел в каком зажопье их місто квітів и никогда бы там квартиру не купил бы или не снимал бы
+
0
Ігор Петров
Ігор Петров
28 липня 2018, 17:58
#
Ну не соглашусь- до м. Сирец Гугл рисует 23 минуты пешком, как для сдачи неплохое место. Все остальные расчёты- спорные насчёт сроков окупаемости инвестиций
+
+15
mega5
mega5
29 липня 2018, 1:11
#
Тем не менее 1-комнатные квартиры в этом комплексе в первой очереди по 12000-15000 тысяч легко сдаются.
И если кто-то говорит, что никогда бы там не купил квартиру, так только из-за того, что нет денег, и не снял бы по той же причине.
+
+55
Danconia
Danconia
29 липня 2018, 2:11
#
За 15к снимать квартиру на Сырце смешно даже для любителей зажопинска, у последних как правило бюджет вдвое меньше
таи за 12 к можно и на оболони на набережной найти и на любом др районе в 10 минутах максимум от метро
+
+30
mega5
mega5
29 липня 2018, 22:52
#
Это для приезжих Оболонь является чем-то показательным и вожделенным… Ещё к Позняках так трепетно относятся. Попробуйте адекватных людей затащить в это гетто вонючих разваливающихся 9-этажек. А кто проживает в новых домах на набережной, они вовсе не из-за Оболони и наличия метро там обосновались.
Если приезжие работают на Оболони в ларьках, на рынках, отделениях банков, аптеках, игровых заведениях, генделыках, обслуживающим персоналом ДримТауна — конечно логично снимать трущебы на Оболони.
В районе Интерплощади и метро Сырец однокомнатные хрущевки сдаются по 6-8 тысяч грн. Какая логика у хозяев сдавать в новом доме в 1,5-2 раза большие метражи с новыми ремонтами и техникой, с низкими коммунальными услугами за те же деньги? Тем более когда очередь стоит и толпами оставляют заявки у консьержев!
+
0
Maleficarum
Maleficarum
30 липня 2018, 9:09
#
«В районе Интерплощади и метро Сырец однокомнатные хрущевки сдаются по 6-8 тысяч грн. Какая логика у хозяев сдавать в новом доме в 1,5-2 раза большие метражи с новыми ремонтами и техникой, с низкими коммунальными услугами за те же деньги? » Логика простая у обеих категорий. «Новостройщики» лавэ своё сдачей только желают отбить Сдающие «однокомнатные хрущёвки по 6-8 тысяч гривень= на Интерплощади и метро Сырец»- сразу получают уже прибыль. Им ничего отбивать не надо Жильё то практически всё наследуемое- значит дармовое. 6-8 к гривона сразу прибыль на карман 12-15 штук гривона- попробуй отбей «новьё» для начала а затем получи прибыль
+
0
Maleficarum
Maleficarum
30 липня 2018, 9:33
#
«Если приезжие работают на Оболони в ларьках, на рынках, отделениях банков, аптеках, игровых заведениях, генделыках, обслуживающим персоналом ДримТауна — конечно логично снимать трущебы на Оболони.» С этим утверждением тоже можно спорить… Ибо арендодатели как раз желают сдавать жильё именно приезжим и не всем категориям кстати сдают. Киевляне- киевлянам же сдают жильё редко и с большой неохотой На то есть свои причины.
+
0
Ladder05
Ladder05
1 серпня 2018, 0:29
#
На Нивках за 12к 2х комнатку хорошую снять можно. ЗАчем за 15к в зажопье это делать, когда нормальное есть рядом- остается загадкой.
+
+15
Andrey M
Andrey M
30 липня 2018, 10:50
#
«Тем не менее 1-комнатные квартиры в этом комплексе в первой очереди по 12000-15000 тысяч легко сдаются. » — я в шоке!
Я уже 5 лет снимаю на Лукьяновке возле Променада Центра 2 комнатную на 65 м«2 за 6500 (вкл коммунальные кроме эллектричества).
Знаю что дешево, но что настолько! :) ) )
Думаю Вы завысили цену аренды в 12-15 к на Сырьце
+
+15
Maleficarum
Maleficarum
30 липня 2018, 11:03
#
«Думаю Вы завысили цену аренды в 12-15 к на Сырьце» Новострой- вполне возможно. Но миркую нижняя грань в диапазоне завышена От десятки может начинаться цена Всё от ремонта зависит.
+
0
ballistic
ballistic
4 серпня 2018, 17:18
#
«2 комнатную на 65 м«2 за 6500 (вкл коммунальные кроме эллектричества)»
— двушку за $240?!
Це нижня межа по Києву — зараз за таку ціну пропонують лише убиті квартири в забитих районах.
+
0
Andrey M
Andrey M
6 серпня 2018, 10:38
#
Так я ее снимаю уже шестой год.
Еще 2 года назад это было 5500
+
0
ballistic
ballistic
6 серпня 2018, 12:09
#
А 6 років назад яка була ціна?
+
0
Andrey M
Andrey M
6 серпня 2018, 12:13
#
Начал снимать за 5500 грн, 2 года назад (после роста коммунальных) подняли до 6500.
Квартира не убитая и район в центре (Лукбяновка возле Променада Центра и обл больницы)
В это же время, на Шота Руставели приблизительно такую же мой брат снимает за 18 тыс грн
+
0
ballistic
ballistic
6 серпня 2018, 12:34
#
Тобто 6 років назад ціна була $687, а зараз після підвищення лише $240.
Можливо хазяїн квартири дуже Вас цінує, раз погоджується на такий демпінг. :)
+
+15
Andrey M
Andrey M
6 серпня 2018, 14:02
#
Можливо що й так:)
Власники квартири доволі заможні люди.
Обидві дочки на ПМЖ за кордоном — в Франції та Іспанії. Самі вони мінімум декілька разів в рік їздять до онуків. квартира купувалась одній із доньок, але вона вирішила вийти в Франції заміж і потреба відпала.
Так що, можна сказати що мені дійсно повезло:)
+
+15
Ukrmercy
Ukrmercy
28 липня 2018, 20:10
#
Строили бы уже в Дымере где-нибудь и такие: до Киева- рукой подать, почти центр.
+
+25
seaman
seaman
30 липня 2018, 10:31
#
«А если жилье расположено в перспективном районе Киева, то вполне может подорожать.» А если очередная революцыя, то вполне может и подешеветь
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися