Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 липня 2018, 10:02

ФГВФО виплатив вкладникам Дельта Банку 15,7 мільярда гривень

Сумарно Фонд гарантування вкладів виплатив вкладникам «Дельта Банку» 15,7 мільярда гривень. Компенсації отримало 455 тисяч вкладників.

Сумарно Фонд гарантування вкладів виплатив вкладникам «Дельта Банку» 15,7 мільярда гривень.
Фото: antikor.com.ua

Про це в інтерв'ю «Мінфіну» розповів тимчасовий адміністратор, а потім і ліквідатор «Дельти» Владислав Кадиров.

За його словами, гарантоване відшкодування до 200 тисяч гривень ще не отримало 311 тисяч вкладників, які з тих чи інших причин не звернулися до Фонду. ФГВФО їм повинен 515 мільйонів гривень.

«Мова йде про невеликі суми вкладів, і Фонд готовий виплатити їх людям, якщо вони звернуться. Сумарно Фонд виплатив вкладникам «Дельти» 15,7 млрд грн. Компенсації отримало 455 000 вкладників», — зазначив він.

Кадиров зазначив, що близько 8,5 мільярда гривень повернули ще в період тимчасової адміністрації — ці гроші отримали понад 360 тисяч осіб. Решта 7,2 мільярда гривень були виплачені вже в період ліквідації банку.

«За весь період, протягом якого банк виводився з ринку, нам вдалося погасити заборгованість перед Фондом гарантування на 6,5 мільярда гривень. У цю суму, перш за все, входять суми виплат. Ми змогли це зробити за рахунок поточних кредитних погашень, примусового стягнення заборгованості по кредитах, продажу майна боржників в рамках процедури банкрутства і, звичайно, за рахунок продажу активів банку», — підсумував ліквідатор.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися