Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2018, 11:38

Глава ФРС вважає біткоін не справжньою валютою

У своєму виступі в Конгресі 18 липня глава Федерального резерву США (ФРС) Джером Пауелл зробив цілий ряд критичних заяв на адресу біткоіну та інших криптовалют. Він зазначив, що криптовалюти «відмінно підходять» для відмивання доходів, пише Forklog.

У своєму виступі в Конгресі 18 липня глава Федерального резерву США (ФРС) Джером Пауелл зробив цілий ряд критичних заяв на адресу біткоіну та інших криптовалют.
Фото: sputnik.md

Також Пауелл підкреслив великі ризики, що несуть криптовалюти для інвесторів. На його думку, криптовалюта є бульбаком, що привабливий для недосвідчених інвесторів.

«Це не справжня валюта. І ми не розглядаємо криптовалюти в сферф нашої юрисдикції. Але вони мене турбують. Валюти повинні бути засобом платежу і мати цінність, а криптовалюта нечасто використовуються для платежів. А щодо цінності — просто подивіться на волатильність», — заявив Пауелл.

Варто відзначити, що на даний момент глава Федрезерву не бачить особливої ​​загрози традиційним валют з боку цифрових активів.

Джером Пауелл очолив ФРС в лютому цього року, змінивши на цій посаді Джанет Йеллен.

Раніше повідомлялося про десяток власників найбільших утримувачів біткоінів.

Коментарі - 9

+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
22 липня 2018, 20:29
#
Русня тоже считает бакс- ненастоящей валютой, а толку? visa и mastercard наперегонки пытаются нишу занять, наверное глупые и не понимают что это все не валюта =)
+
0
SergS7
SergS7
23 липня 2018, 9:46
#
Несправжніми криптовалюти вважаються через те, що вони неліцензовані державою. І це зрозуміло
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
23 липня 2018, 13:02
#
Именно.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
23 липня 2018, 9:57
#
«visa и mastercard наперегонки пытаются нишу занять, наверное глупые и не понимают что это все не валюта =)» — виза и мастер — это просто карты, как и простор. Есть что-то похожее с битком, но пока биток не контролируем, и потому используется в темных схемах, в т.ч. взятках.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
23 липня 2018, 13:02
#
Вы так сказали, как будто в баксах и гривнах взятки никто не даёт.
+
+8
AleksandrBank
AleksandrBank
23 липня 2018, 13:16
#
Дают, только их можно пометить и попасца
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
23 липня 2018, 14:08
#
Никто напрямую взятки давно не берёт. Занесуны- давно в практике. И как правило, занесуны не имеют не только влияния, но и работы, так что их крутить с меченными деньгами не выйдет. Сразу угадывается человек далёкий от реалий взяток.
+
+8
AleksandrBank
AleksandrBank
23 липня 2018, 14:28
#
Да далёкий, и рад этому
А кто привыкает, тот создаёт некий социум — что это норма
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
23 липня 2018, 20:51
#
Когда система недоразвитая и перекошенная, рано или поздно, с ростом бизнеса натыкаешься на стены коррупции. Так что: хочешь роста- привыкая жить в системе. Можно, конечно, не имея ничего покричать про то что коррупция плохо, но это для пострыбанцев в основном. В той же Чернгории, Чехии, Германии веду также дела- там для бизнеса взятки не нужны, на моём уровне. Так что дело в системе, а не в таких людях как я.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися