Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2018, 11:36

Названа 10-ка найбільших власників біткоінів

Десятка найбільших власників біткоінів за всю історію. Про це пише cryptocurrency.

Десятка найбільших власників біткоінів за всю історію.
Фото: frontnews.eu

1. Сатоши Накамото

Творець біткоіну, що ховається за псевдонімом Сатоши Накамото, залишається найбільшим власником біткоінів.

На сьогодні його статок оцінюється в 1,1 мільйона монет — і складається цілком з біткоінів, здобутих за допомогою майнінгу з початку існування криптовалют. При їх нинішній вартості він перевищує 6 мільярдів доларів. При цьому Накамото ніколи не витрачав свої біткоіни, не конвертував їх у звичайні валюти і не використав для будь-якої іншої мети. Якби він вирішив продати свої накопичення, вартість біткоіну миттєво б рухнула.

2. Болгарія

Болгарія має одну з найбільших «скриньок» з біткоінами. Але як ця невелика європейська країна стала володарем криптовалюти на величезну суму? Справа в тому, що в травні 2017 року під час болгарська поліція заарештувала членів організованого злочинного угруповання і вилучила у них 213 519 BTC. Цієї кількості криптовалюти досить, щоб погасити чверть національного боргу країни.

За інформацією влади, злочинці використовували свої технічні навички для втручання в роботу податкової системи. Станом на липень 2018 року вартість віртуальних монет оцінюється більш ніж в 1,3 мільярда доларів. Болгарський уряд не розкриває подальші наміри щодо монет.

3. BitFinex

Криптобіржа BitFinex має у розпорядженні одні з найбільших запасів біткоінів в світі. В даний час на її рахунках знаходиться 163 133,38 BTC на загальну вартість приблизно 1 млрд доларів. Вважається, що монети зберігаються в холодному гаманці для захисту від кібератак, несанкціонованого доступу та інших вразливостей, що загрожують системам, підключеним до інтернету.

4. ФБР

У минулому ФБР виступало одним з найбільших відомих власників біткоінів. У вересні 2013 року бюро конфіскувало сервери Silk Road — знаменитого онлайн-майданчику з продажу наркотиків, — і вилучило 144 000 BTC, що належать власнику сайту Россу Ульбріхтові, відомому як Dread Pirate Roberts.

Ульбріхт допустив критичну недбалість, яка дозволила слідчим виявити місце розташування серверів і зв'язати його з ними.

За деякими оцінками, з моменту заснування сайту в 2011 році через нього пройшли понад 9,5 млн біткоінів. Потім ФБР продало основну частину монет, однак цей випадок все ж варто згадати, оскільки в якийсь момент бюро було володарем цілого біткоін-статку. Більшу частину захоплених монет придбав Баррі Зільберт.

5. Брати Уінклвосс

Тайлер і Кемерон Уінклвосс одними з перших стали біткоін-мільярдерами. Вони набули розголосу, коли подали в суд на гендиректора Facebook Марка Цукерберга, звинувативши його в крадіжці ідеї. Цукерберг звернувся до них за допомогою в створенні сайту ConnectU, який потім перетворився в Facebook.

З 65 млн доларів, отриманих в якості компенсації, вони витратили 11 млн на покупку 1,5 мільйона біткоінів в 2013 році. Тоді один біткоін коштував близько 120 доларів. З тих пір їх інвестиція зросла більш ніж в 200 разів.

За деякими даними, близнюки контролюють 1% всіх біткоінівв обігу. Їх сукупний статок оцінюється в 400 млн доларів. Брати заснували Windex, профінансували кілька біткоін-проектів і вклали 1,5 мільйона доларів в BitInstant.

6. Гевін Андресен

Біткоін вважається дітищем Сатоши Накамото, проте саме Гевін Андресен перетворив його в те, чим криптовалюта є сьогодні. Періодично виникають підозри, що легендарний Сатоши Накамото — і є Гевін, однак він це всіляко заперечує. Андресен стверджує, що протягом багатьох років тісно спілкувався з винахідником біткоіну. В кінці 2010 року Накамото вибрав його своїм наступником. Гевін став головним розробником коду, що лежить в основі біткоіну і визначає його життєздатність. Фонд біткоіну одного разу виплатив йому понад 200 тис. доларів в біткоінах за внесок в розвиток криптовалюти. Андресен вже продав частину своїх криптозапасів.

7. Роджер Вер

Роджер Вер, також відомий як біткоін-Ісус, є одним з перших криптомільярдерів. Вважається, що він володіє принаймні 100 000 BTC. Відомий лібертаріанець пішов з коледжу, щоб зосередитися на криптовалютних проектах.

На відміну від інших багатіїв, що купують острови і літаки, Вер мріє про створення власної лібертарианської країни, де кожна людина є абсолютним власником власного життя і може робити з нею і своїм майном все, що забажає.

У 2014 році він відмовився від американського громадянства і переїхав на невеликий острів в Карибському морі.

8. Баррі Зільберт

Баррі Зільберт — венчурний капіталіст і засновник Digital Currency Group. Він є одним з перших ентузіастів біткоіниу. За деякими даними, в 2014 році Зільберт придбав 48 000 BTC на аукціоні, проведеному Службою федеральних маршалів.

Влада конфіскувала криптовалюту у Росса Ульбріхта, творця сайту для торгівлі наркотиками і іншим незаконними товарами. Біткоін тоді коштував 350 доларів, і 16,8 мільйона доларів, вкладені магнатом, перетворилися в 288 млн.

9. Чарлі Шрем

Чарлі Шрем, без сумніву, — це один з найбільш неоднозначних біткоін-мільярдерів. Він вклав великі суми в криптовалюту на початку її існування.

Шрем був активним членом Фонду біткоіну і заснував BitInstant у віці всього 22 років.

В кінці грудня 2014 року він був визнаний винним у відмиванні грошей і отримав дворічний тюремний термін. Вийшовши з ув'язнення, він заснував стартап Intellisys Capital, який продає інвестиційні портфелі в блокчейн-проектах. Розмір криптовалютного статку Шрема точно не відомий.

За деякими відомостями, він купив кілька тисяч біткоінів, коли їх ціна не перевищувала пари сотень доларів. Зараз вони коштували б мільйони.

10. Тоні Галліппі

Відомий бізнес-магнат Тоні Галліппі вважається одним з найбільших власників біткоінів.

У травні 2011 року він заснував BitPay — популярний сервіс оплати за допомогою біткоінів. До 2014-го його добовий обіг подолав позначку в 1 млн доларів, а кількість співробітників перевищила 100 осіб.

Bitpay також підписала контракти з представниками великого бізнесу, включаючи Microsoft, Dell, TigerDirect і Newegg.

За деякими оцінками, на тисячу найбільших адрес припадає близько 35% всіх біткоінів в обігу.

Багато людей контролюють значні обсяги криптовалюти, але вважають за краще залишатися анонімними.

Коментарі - 8

+
+15
semenvekselberg
semenvekselberg
16 липня 2018, 12:36
#
«Названа 10-ка самых крупных держателей биткоинов» — читай «Названа 10-ка подставных лиц самых крупных держателей биткоинов»…
+
+88
Qwerty1999
Qwerty1999
16 липня 2018, 13:05
#
На самом деле всеми биткоинами из списка топ-10 владеет semenvekselberg который тоже подставное лицо.

Из чего ничего не следует… :-)
+
+5
semenvekselberg
semenvekselberg
16 липня 2018, 14:27
#
12 мая 2018, 17:17
# Жители Ирана вывели $2,5 млрд в криптовалютах за пределы страны под давлением санкций

Биткоин — санкционирован федрезервом и сильными мира сего для аккумулирования и последующего уничтожения избыточной долларовой ликвидности. Поэтому Ирану, как и другим странам незападного блока, следует обратить внимание на регулирование и фискализацию западных криптовалют в своих странах…Многие страны уже предприняли шаги в этом направлении, остальные всё ещё находятся в процессе…
https://minfin.com.ua/blogs/semenvekselberg/112247/
+
0
Денис Денис
Денис Денис
16 липня 2018, 18:56
#
Qwerty1999
semenvekselberg ---группа лиц
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
16 липня 2018, 13:42
#
#рукалицо
+
0
Semen321
Semen321
16 липня 2018, 13:52
#
«они потратили 11 млн на покупку 1,5 млн биткоинов в 2013 году. Тогда один биткоин стоил около $120»
С математикой у автора статьи всё в порядке? Исправьте!
+
+5
Григорий П
Григорий П
16 липня 2018, 16:09
#
БОльшая часть депутатов Госдуры владеет биткойнами, да и депутаты нашей Держзрады не далеко отстали по оф декларациям своим
+
0
volchok70
volchok70
17 липня 2018, 1:47
#
Купил когда биток был по 200 на целых 10 баксов и теперь жду когда он будет по сто ты как обещали в 2020 году как раз выйду на пенсию
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися