Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 липня 2018, 10:08

Блокчейн і смарт-контракти принесуть користь фінансовому сектору — Європейський регулятор

Застосування смарт-контрактів і технології розподіленого реєстру (DLT) при проведенні транскордонних транзакцій може вирішити безліч проблем фінансової галузі. У цьому переконані автори доповіді, яку представила Європейська банківська організація (EBA), пише Forklog.

Застосування смарт-контрактів і технології розподіленого реєстру (DLT) при проведенні транскордонних транзакцій може вирішити безліч проблем фінансової галузі.
Фото: zdnet.com

У звіті банківського регулятора ЄС йдеться про переваги і ризики, пов'язані з використанням DLT-технології у фінансовій сфері. EBA виділила два випадки застосування блокчейна: транскордонні транзакції і аутентифікація особистості.

«Використання DLT-технології та смарт-контрактів у фінансових операціях відкриває ряд можливостей. Найбільш перспективними є потенційне підвищення ефективності, зниження витрат і ризику дублювання транзакцій, а також маніпулювання документами», — йдеться в доповіді.

В EBA зазначають, що технологія як і раніше зіштовхується з потенційними ризиками, оскільки законодавство, що регулює її залишається на даний момент невизначеним.

«Наприклад, договір з цифровим підписом може не мати позовної сили у всіх юрисдикціях. Важливо встановити відповідне законодавство в разі конфлікту інтересів та механізми вирішення спорів», — повідомляють в EBA.

Раніше член Федеральної Ради Швейцарії Йоханн Шнайдер-Амманн заявив, що в майбутньому технологія блокчейн проникне в усі сфери економіки країни.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися