Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 липня 2018, 9:39

Пишний: Бонус менеджменту Ощаду за виграш за позовом до РФ не передбачений

Бонус менеджменту Ощадбанку, якщо вдасться виграти процес за позовом до РФ на 1 млрд доларів у зв'язку з втратою активів в Криму, не передбачений. Про це в інтерв'ю «Мінфіну» заявив глава банку Андрій Пишний.

Бонус менеджменту Ощадбанку, якщо вдасться виграти процес за позовом до РФ на 1 млрд доларів у зв'язку з втратою активів в Криму, не передбачений.
Глава Ощадбанку Андрій Пишний/Фото: Сергій Владикін для "Мінфіну"

«У 2016 році Ощадбанк звернувся до міжнародного арбітражу з позовом до РФ на 1 млрд доларів у зв'язку з втратою активів в Криму. Як просувається ця справа? — Всі слухання вже пройшли. Рік тому в Парижі міжнародний комерційний суд заслухав наші аргументи і зараз ми чекаємо рішення. Якщо воно буде на нашу користь, це відкриє колосальні можливості для багатьох підприємств, які зможуть скористатися нашим досвідом, сформулювати свої майнові претензії і отримати компенсацію за збитки, завдані в зв'язку з пограбуванням і анексією Криму», — прокоментував банкір.

Відповідаючи на питання про бонуси менеджменту, Пишний зазначив, що в разі перемоги бонусів не передбачено.

Також, коментуючи ситуацію з бонусами для співробітників «Нафтогазу», глава Ощаду сказав, що бонуси це загальноприйнята практика, а розмір — відповідальність наглядової ради.

«Я думаю, що потрібно віддати належне команді НАК «Нафтогаз», якій вдалося сформулювати, обґрунтувати, а потім захистити позицію в суді. Як людина, яка в рамках нашого позову пройшла цей шлях, можу оцінити і обсяг, і складність, і відповідальність виконаної роботи. Значимість цієї справи важко переоцінити. Бонуси — це загальноприйнята практика. Що стосується розміру бонусу — це зона відповідальності наглядової ради», — підсумував Пишний.

Коментарі - 6

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
6 липня 2018, 10:13
#
Бонус должен быть как к Плюсу так и к Минусу, вот только А.Пышный и его команде прийдется много чего со своего кармана вернуть по результатам убыточной деятельности и сколько вложено только во время его правления там.
+
+8
Strain
Strain
6 липня 2018, 10:40
#
Я так и не понял как они собрались получать этот миллиард. Нафтогаз из 4,6 млрд $ смог вернуть конфискацией имущества Газпрома только 100 млн грн.
Конфискация имущества РФ в других странах — процесс долгий и никаких движений в этом направлении не делается.
А Россия как обычно примет законы и скажет что юрисдикцию и решения такого то суда она не признаёт.
+
+15
Strain
Strain
6 липня 2018, 10:41
#
Я так смеюсь над фоткой этого чувака в статье. Ещё немного палец сдвинуть и будет чёткое отражение ситуации России если она проиграет очередное дело. А пока на фотке только предварительные ласки...=)
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
6 липня 2018, 11:01
#
:) Хорошо подметили!
+
0
mary27
mary27
6 липня 2018, 11:56
#
И лишил зрадофилитиков отличного повода постонать)
+
0
ballistic
ballistic
7 липня 2018, 1:04
#
Якщо важлива робота ніяк не заохочується, значить існує ризик, що у робітників не буде стимула наполегливо працювати.
Питання — чи варто ризикувати, коли ціна питання $1 млрд?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися