Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 липня 2018, 13:02

Греф зацікавлений у продажу української «дочки» Сбербанку

Голова правління Сбербанку Росії Герман Греф заявив про зацікавленість угоди з білоруським Парітетбанком з продажу йому української «дочки» Сбербанку, повідомляє Інтерфакс-Захід.

Голова правління Сбербанку Росії Герман Греф заявив про зацікавленість угоди з білоруським Парітетбанком з продажу йому української «дочки» Сбербанку, повідомляє Інтерфакс-Захід.
Герман Греф/Фото: bitnovosti.com

«Ми дуже сподіваємося, що отримаємо позитивну відповідь (від НБУ — ред.), і ми зможемо продати білоруському банку наш дочірній банк в Україні», — зазначив Греф.

Він також нагадав, що на минулому тижні Парітетбанк направив НБУ заявку на покупку української «дочки» Сбербанку. За його словами, заявка була оформлена «з усіма необхідними вимогами».

Нагадаємо, що 25 червня Нацбанк України отримав від білоруського Парітетбанку пакет документів для узгодження купівлі української «дочки» Сбербанку Росії.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що ВАТ «Парітетбанк» вдруге подало до Національного банку пакет документів для придбання АТ «Сбербанк» (Україна).

Як це було: Перший раз Парітетбанк подав заявку на покупку української «дочки» Сбербанку 21 грудня 2017 року.

  • В кінці березня 2018 року НБУ відмовив в узгодженні істотної участі в ПАТ «Сбербанк» Парітетбанку в зв'язку з невідповідністю заявника вимогам законодавства України.
  • У грудні 2017 року білоруський Парітетбанк подав заявку на покупку української «дочки» Сбербанку.
  • ВАТ «Парітетбанк» — 15-й банк Республіки Білорусь за розміром активів, заснований в 1991 р. Основним акціонером є Республіка Білорусь (99,83%), решта 0,17% акцій належать більш ніж 2500 приватним особам.
  • В кінці березня Сбербанк оголосив про продаж української «дочки».

«Мінфін» раніше повідомляв, що білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який раніше подав у НБУ заявку на купівлю дочку російського Сбербанку, відмовився від цієї ідеї.

Коментарі - 2

+
0
mary27
mary27
2 липня 2018, 21:55
#
Это отличный знак НБУ, что продавать украинский «Сбербанк» «Паритетбанку» не стоит)
+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
9 вересня 2018, 10:08
#
Зря решил сплавить
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися