Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 липня 2018, 14:17

Підрозділ Alibaba запустив платежі на блокчейні

Компанія Ant Financial, платіжна філія китайського гіганта електронної комерції Alibaba, запустила транскордонний розрахунковий сервіс на основі блокчейна, пише Forklog.

Компанія Ant Financial, платіжна філія китайського гіганта електронної комерції Alibaba, запустила транскордонний розрахунковий сервіс на основі блокчейна, пише Forklog.
Фото: marketingweek.com

Одержувачами перших транзакцій стали сервіс AliPayHK з Гонконгу і додаток від філіппінської платіжної компанії GCash. На обробку платежу треба було всього три секунди.

«Використання блокчейна для здійснення транскордонних переказів — один з найбільш хвилюючих мене проектів за останні шість місяців. Стартувавши в Гонконзі сервіс (AliPayHK, — ред.) в майбутньому буде працювати в усьому світі», — заявив засновник Alibaba Group Джек Ма.

У Ant Financial впевнені, що інтеграція сервісу AlipayHK з платіжним сервісом Gcash дасть можливість філіппінцям, що живуть в Гонконзі не звертатися до посередників і переказувати гроші протягом «секунд». Пізніше компанія має намір налагодити партнерства з мобільними мережами, щоб побудувати платіжні коридори і в інші регіони.

Згідно з останніми даними, до кінця 2016 року в Гонконзі працювали близько 200 тисяч працівників з Філіппін, що становить приблизно 3% населення цього спеціального адміністративного району Китаю.

Нагадаємо, що недавно член Федеральної Ради Швейцарії Йоханн Шнайдер-Амманн заявив, що в майбутньому технологія блокчейн проникне в усі сфери економіки країни.

А співпрезидент JPMorgan Деніел Пінто в інтерв'ю виданню CNBC зазначив, що банк, в першу чергу, зацікавлений в технології блокчейн, оскільки вона здатна удосконалити фінансову систему.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися