Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 червня 2018, 15:33

Дефіцит держбюджету може перевищити планові 2,5% ВВП

Національний банк відзначає істотні ризики перевищення дефіциту держбюджету України в 2018 році над запланованим і відповідним вимогам програми з МВФ рівнем в 2,5% ВВП. Про це пише УНІАН.

Національний банк відзначає істотні ризики перевищення дефіциту держбюджету України в 2018 році над запланованим і відповідним вимогам програми з МВФ рівнем в 2,5% ВВП.
Фото: from-ua.com

Згідно з повідомленням, для досягнення запланованого дефіциту слід жорстко контролювати витрати, а також може знадобитися коригування занадто оптимістичних показників доходів і витрат держбюджету.

У звіті наголошується, що дохідна частина бюджету зростає повільніше через недонадходження податків з ввезених товарів і послуг, акцизів з вироблених в Україні товарів, рентних платежів і прибутку НБУ, тоді як витрати можуть зрости більш високими темпами.

«Щоб виконати показники бюджету, уряд, ймовірно, вдасться до економії на капітальних витратах і жорсткого контролю за трансфертами. У цьому напрямку вже зроблені перші кроки: з 1 травня змінені правила оформлення житлових субсидій, щоб знизити кількість зловживань з отриманням державної допомоги і підвищити її адресність», — вважають в НБУ.

У той же час, регулятор зазначає, що після зростання ціни на газ для побутових споживачів, від чого залежить надання Україні наступного траншу кредиту МВФ і фінансова стійкість НАК «Нафтогаз України», чисельність одержувачів соціальної допомоги може знову вирости.

Коментарі - 5

+
+30
Maleficarum
Maleficarum
13 червня 2018, 16:07
#
Дефицит бюджета будет в росте. Выборы весной 2019-того Никто не ведает как и чем эта эпопея завершится По сей причине драть бюджет набивая карманы через собственные «прокладки» будут все и вся. Да и «косюкам» отстёгивать надо будет лавандоса больше в виде «дотаций» дабы продукцией собственной рынок внутренний насытили а не гнали всё в ЕС и иное «зарубежье». Надёгу питают- что МВФ таки транш нальёт- значит следующие кредиторы лавэ дадут- которым можно будет уворованные деньги перекрыть. Шанс продолжить сотрудничество с МВФ есть- хоть и очень мал ( для этой власти)
+
0
mary27
mary27
13 червня 2018, 19:03
#
''Эксперт''-врунишка и тут отметился.
Оперативно работает)
+
0
irakez
irakez
13 червня 2018, 16:17
#
Все было бы ок с поступлениями в бюджет, если бы не ревальвация :(
+
0
vlad9486
vlad9486
13 червня 2018, 16:48
#
> В этом направлении уже предприняты первые шаги
В противоположном направлении предпринят шаг — увольнение министра финансов, все другие шаги меркнут на этом фоне.
+
+30
Игорь Коляда
Игорь Коляда
13 червня 2018, 20:58
#
Дефицит госбюджета может превысить плановые 2,5% ВВП

Ничего удивительного в этом нет — нужно поменьше «перекраивать» бюджет после его принятия, повышая зарплаты «себе любимым» и выписывая премии за «героическое» выполнение должностных обязанностей.
Прежде требования соблюдать платёжную дисциплину от других, государству и его органам следует научиться этому самим.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися