Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 червня 2018, 12:06

Нові правила фінзвітності: Ощадбанк пасе задніх

Державний Ощадбанк поки не завершив перехід на 9-й стандарт Міжнародної фінансової звітності. Про це FinClub повідомили в прес-службі банку.

Державний Ощадбанк поки не завершив перехід на 9-й стандарт Міжнародної фінансової звітності.
Фото: donbasssos.org

«Ощадбанк завершить перехід на МСФЗ 9 до кінця другого кварталу поточного року», — повідомили в банку.

У держбанку зазначили, що остаточний вплив від застосування МСФЗ 9 стане відомий після завершення аудиту діяльності за перше півріччя 2018 року.

Як це працює: Основна особливість МСФЗ 9 полягає в тому, що банки мають формувати резерви за кредитами за принципом очікуваних збитків.

  • Попередній стандарт, за яким працювали банки, передбачав формування резервів відповідно до збитків, яких банк вже зазнав.
  • Відповідно до МСФЗ 9 банки мають оновити класифікацію активів – вона залежатиме від намірів та політики управління активами.
  • МСФЗ 9 передбачає консервативний підхід до оцінки якості активів, банки мають відобразити не лише понесені збитки (визнати знецінення кредитів, яке уже відбулося), але й оцінити очікувані втрати від погіршення якості активів у майбутньому.
  • Перекласифікація та переоцінка резервів може вплинути на фінансовий результат та капітал банків.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що перші приблизні оцінки показали, що для банків, які уже впровадили МСФЗ 9, сукупний негативний вплив від першого застосування становив близько 10 мільярдів гривень.

Коментарі - 1

+
0
ippolit kavarzin
ippolit kavarzin
18 червня 2018, 14:59
#
Это все хорошо, конечно, МСФО9, там еще какие-нибудь нормативы введете! Но где рейтинг банков Украины в соответствии требований МСФО9 по всем критериям: по устойчивости, по всем капиталам, по финрезультату… по портфелям там разным? Дайте рейтинг, даже если не все банки успели перейти к требованиям МСФО9, а в последствии Вы будете его изменять в текущем онлайне, а мы будем отслеживать и думать!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися