Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 червня 2018, 19:54

Гройсман подасть у відставку, якщо Рада не створить Антикорупційний суд

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що подасть у відставку, якщо Верховна Рада не прийме законопроект про Антикорупційний суд.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що подасть у відставку, якщо Верховна Рада не прийме законопроект про Антикорупційний суд.
Фото: inlviv.in.ua

Про це він повідомив під час брифінгу, пише «112 Україна».

«Я як прем'єр-міністр України прийняв для себе рішення: якщо цей суд, справедливий, незалежний (Антикорупційний суд, — ред.), не буде створено, я складу з себе повноваження прем'єр-міністра України і піду у відставку», — сказав Гройсман .

Увечері 4 червня представник уряду в парламенті, нардеп від БПП Вадим Денисенко уточнив, чого стосувалося заяву прем'єр-міністра.

«Я хочу розвіяти всі інсинуації: Володимир Гройсман сказав про те, що він подасть у відставку в разі, якщо не буде проголосовано за цей законопроект, який ми зараз розглядаємо в ВР. Тому якщо в четвер не будуть набрані голоси, прем'єр подає заяву про відставку», — зазначив Денисенко.

  • Для отримання п'ятого траншу від МВФ Раді необхідно прийняти закон про антикорупційний суд з поправками, які забезпечать його повну відповідність з рекомендаціями Венеціанської комісії.
  • НБУ очікує, що загальна сума траншу становитиме 4,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд незадоволений останніми рішеннями уряду щодо повноважень Мінфіну та підпорядкування ДФС. Про це сказано в листі голови місії МВФ в Україні Рона ван Рудена до українського уряду.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 3

+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
4 червня 2018, 23:15
#
Было бы неплохо если бы Гройсман завтра сразу же и подал в отставку. Ему уже давно пора и отдохнуть.

Возможно тогда Данилюк сможет его заменить на посту премьер-министра…
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
5 червня 2018, 9:32
#
Политические интриги набирают обороты.
Сейчас получается и Гройсман и Данилюк в подвешенном состоянии, но по факт они за одно борются. Одни лишь различие в желании контролировать ГФС и все.
+
0
Script
Script
5 червня 2018, 11:06
#
Да всем плевать, найдут другого из своих
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися