Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 травня 2018, 15:24

Гройсман ініціює звільнення міністра фінансів — ЗМІ

Верховна рада на наступному тижні може з ініціативи прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. Про це пише РБК-Україна з посиланням на джерела в уряді і парламенті.

Верховна рада на наступному тижні може з ініціативи прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.
Фото: kmu.gov.ua

Як пише видання, на даний момент подання на звільнення Данилюка не внесли до парламенту. Однак, на закритій частині засідання Кабміну 30 травня Гройсман вніс на розгляд членів уряду проект подання про звільнення міністра фінансів.

Дане рішення підтримала більшість міністрів, за винятком в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, віце-прем'єр-міністра Іванни Климпуш-Цинцадзе і міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Суть конфлікту: За словами Данилюка, президент намагався призначити людину, яку лобіювали Кононенко/Южаніна, — спочатку це був Уманський, пізніше Воробей.

  • через те, що Данилюк ці кандидатури на посаду не погоджував, вже 2 роки він працює без заступника.
  • за словами міністра чинна влада заважала реформуванню ДФС.
  • Данилюк зазначив, що Гройсман також заблокував призначення постійного голови ДФС і його заступників.

Нагадаємо, 23 травня Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався добитися призначення свого радника Яни Бугримової на посаду заступника міністра.

Публічна трансляція засідання була припинена, проте присутні на Кабміні повідомили, що після короткої перепалки з Гройсманом міністру було відмовлено в його проханні. В ході обміну думками Данилюк навіть допустив підготовку подання про його звільнення, пише ЕП.

Гройсман, коментуючи ситуацію з міністром фінансів Данилюком, допустив, що той вирішив змінити місце роботи і вирішив це зробити так, щоб виглядати жертвою в ситуації, що склалася.

Коментарі - 7

+
+82
AleksandrBank
AleksandrBank
31 травня 2018, 17:27
#
Ситуация такова, что ГФС хотят контролировать «свои люди», после увольнения Насирова депутаты из БПП не хотят там видеть «независимых» или «полу-независимых» людей.
На самом деле Данилюк сделал очень много для того чтобы нам давали деньги, в т.ч. усилия по размещению Облигаций на мировом рынке. Он достаточно открытый и всегда выражал свое мнение, чем ближе к выборам, тем больше такое не нравится власти.

Гройсман кстати сегодня поехал проверять дороги новые в свою область, интересно хоть там сделали нормальный ремонт?!
+
+22
Peter Sauber
Peter Sauber
31 травня 2018, 18:03
#
Один из самых толковых министров сейчас, жаль, что у нас всё как обычно.
+
+22
wassa14
wassa14
31 травня 2018, 18:34
#
Це вже 100%, що МВФ не дасть кредиту. НБУ почне закручувати гайки, заморожувати вклади…
+
+60
AleksandrBank
AleksandrBank
1 червня 2018, 9:34
#
«НБУ почне закручувати гайки, заморожувати вклади…» — от сюда поподробней? Не несите ахинеи! Курс будет хоть и 30 и 35, никто замораживать и мега утечки гривны с депозитов не будет! Ранее можно было забрать деньги в любой момент, пару лет назад поменяли закон, согласно которому почти все депозиты у всех банков без возможности досрочного снятия, за исключение отдельных случаев (операция, выезд на пмж и т.д.)
+
+15
mary27
mary27
1 червня 2018, 10:31
#
Гражданин просто нагнетает ''зраду'', он тут постоянно этим занимается.
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
1 червня 2018, 11:58
#
Да просто комментарии такие в стиле Ляшко, чтобы громче звучало, только сути как всегда нет!
+
+15
mary27
mary27
1 червня 2018, 17:24
#
Работа у человека такая.
Не всем же ехать в Польшу туалеты мыть)
А так, по 11 рэ за камент…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися