Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 травня 2018, 12:51

Німецькі лікарі вимагають від Меркель ввести податок на цукор

У відкритому листі 2 тисячі медиків закликали канцлера ФРН слідом за Великобританією ввести акциз на лимонади, що викликають діабет і ожиріння. Частина експертів ідею не підтримує.

У відкритому листі 2 тисячі медиків закликали канцлера ФРН слідом за Великобританією ввести акциз на лимонади, що викликають діабет і ожиріння.
Фото: thehealthyhack.com

З цукром треба боротися як з тютюном: комплексними законодавчими заходами на державному рівні, включаючи акцизи і заборони на адресовану дітям рекламу. Інакше епідемію таких хвороб, як ожиріння і діабет, не зупинити.

Такий основний посил п'ятисторінкового відкритого листа канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, міністрам її уряду і лідерів партій, оприлюдненого в Берліні 2 травня, повідомляє Deutsche Welle.

Лист підписали понад 1300 дитячих лікарів, 222 діабетолога і 58 професорів-медиків. До того ж його колективно підтримали 15 об'єднань медичних працівників та лікарняних кас.

Ініціаторами виступили Професійна асоціація дитячих і підліткових лікарів (BVKJ), Німецьке товариство діабетологів (DDG) і берлінська неурядова організація Foodwatch, що займається захистом прав споживачів у сфері продуктів харчування.

За місяць до цього, 4 квітня, Foodwatch представила в Берліні 100-сторінкове дослідження під назвою «Coca-Cola-Report», в якому стверджує, що найбільший в світі виробник безалкогольних напоїв через свою «безвідповідальну маркетингову і лобістську діяльність» несе «вирішальну частину відповідальності за епідемію таких хвороб, пов'язаних з харчуванням, як ожиріння і діабет 2-го типу».

Уряд ФРН на відкритий лист медиків поки офіційно не відреагував. Позиція ряду членів кабінету і, зокрема, міністра харчування і сільського господарства ФРН Юлії Клекнер від ХДС, партії Ангели Меркель, зводиться до того, що державі слід не наказувати населенню, що воно повинно або не повинно їсти, а посилено пропагувати здорову їжу і в цілому здоровий спосіб життя.

Однак в нинішню урядову коаліцію разом з блоком ХДС/ХСС входять і соціал-демократи. Експерт їх парламентської фракції з питань охорони здоров'я Сабіне Діттмар заявила 3 ​​травня, що податок на цукор є «дуже навіть придатним інструментом» і послалася на дослідження в Мексиці, згідно з якими, за її словами, такий захід допомагає в боротьбі із зайвою вагою.

Розкритикувавши міністерство харчування за прагнення «загальмувати процес», представниця соціал-демократів з великою часткою впевненості припустила, що податок на цукор все-таки буде введений в Німеччині, причому бундестагом нинішнього скликання. Іншими словами: в найближчі три роки.

Коментарі - 6

+
0
cccccccccc1
cccccccccc1
12 травня 2018, 17:30
#
+
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
12 травня 2018, 17:53
#
Причём здесь немецкие врачи??? Для пополнения опустевшей казны некоторые периферические страны евроЗоны уже и не знают какой новый налог придумать… Сахар и сахаросодержащие напитки уже 2 года как успешно облагаются соответствующим налогом.
http://www.lavanguardia.com/economia/20161202/412347541227/sector-bebidas-azucaradas-dialogo-gobierno-impuestos.html
+
+41
Qwerty1999
Qwerty1999
12 травня 2018, 20:39
#
Похоже немцы хуже вас знают какие есть налоги в Германии.

Браво — так держать…
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
12 травня 2018, 20:49
#
Если вы правильно поняли суть поста выше, то этот налог далеко не новый в евроЗоне, и в некоторых странах европейской периферии (казна которых опустела намного раньше немецкой в силу неоколониального устройства ЕС) уже не один год как применяется.
Статьёй Минфина читатель может быть легко дезинформирован, когда уже давно используемые в европе фискальные формулы преподносятся как новшество и результат работы немецких врачей и диетологов…
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
12 травня 2018, 21:06
#
Если вы правильно поняли после прочтения опубликованный текст, то в нем говориться о конкретной стране под названием Германия.
+
+9
Игорь Коляда
Игорь Коляда
13 травня 2018, 21:37
#
На мой взгляд, возникающие медицинские проблемы с ожирением и диабетом после употребления данных напитков не в сахаре, а в их ГАЗИФИКАЦИИ.
Потому что она способствует БЫСТРОМУ усвоению и расщеплению сахара организмом, но не всегда происходит СООТВЕТСТВУЮЩИЙ выход энергии от глюкозы, полученной организмом в результате этих процессов, а наоборот — происходит НАКОПЛЕНИЕ глюкозы в организме, преобразующейся в жир.
Отсюда и медицинские проблемы у людей.

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися