Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 травня 2018, 18:42

В Україні попит на електромобілі виріс в 1,5 рази

За перші чотири місяці поточного року в Україні своїх власників знайшли 1 044 електромобілІ, що в півтора рази більше ніж за аналогічний період минулого року.

За перші чотири місяці поточного року в Україні своїх власників знайшли 1 044 електромобілІ, що в півтора рази більше ніж за аналогічний період минулого року.
Фото: izvestia.kiev.ua

Про це повідомляє Асоціація автовиробників України.

Основну масу первинних реєстрацій автомобілів на електротязі становили машини, що були в експлуатації. При цьому, якщо минулого року їх частка була 81%, то цього року вона зросла до 85%.

Як і роком раніше, найбільший попит продовжує мати електрокар Nissan Leaf, який охопив 69% первинного ринку електромобілів. З січня по квітень українську прописку отримали 723 автомобілі цієї моделі. Однак з цієї кількості лише 52 шт. були новими.

Другим за популярністю став автомобіль BMW i3. Цей електромобіль вибрали 58 автомобілістів, 19 з яких змогли дозволити собі нову техніку.

Третє місце в українському рейтингу електрокарів належить Tesla Model S, власниками якої стали 52 чоловів, і тільки 18 з них придбали нові Tesla Model S.

Також в ТОП-5 звітного періоду увійшли електромобілі: Mercedes-Benz B з результатом 36 авто (8 нових і 28 вживаних) і Smart Fortwo Electric Drive – 32 шт. (всі з пробігом).

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
+15
bonv
bonv
8 травня 2018, 22:46
#
Поки що не рентабельна купівля…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися