Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 квітня 2018, 10:08

В Україні зібрали перший безпілотний Lanos і це не жарт. Фото

Запорізька компанія «Інфоком ЛТД» показала безпілотний Lanos, який здатний доставити вас з пункту А в пункт Б без пригод навіть по бездоріжжю без участі живого водія.

Запорізька компанія «Інфоком ЛТД» показала безпілотний Lanos, який здатний доставити вас з пункту А в пункт Б без пригод навіть по бездоріжжю без участі живого водія.
Фото: ain.ua

Це перший легковий «безпілотник», представлений українцями: Lanos обладнаний системою навігації Pilotdrive, яку раніше тестували на позашляховику Jeep Cherokee і КрАЗ, повідомляє AIN.

«Чому «Ланос»? Тому що це — національний автомобіль, саме тому ми взяли його за основу», — пояснив керівник департаменту з безпілотних технологій «Інфоком ЛТД» Сергій Румянцев.

Pilotdrive — це система безпілотного керування автомобілем, яку можна встановити на будь-який вид транспорту — вантажний, пасажирський, легковий. Програмна частина повністю розроблена інженерами «Інфоком», апаратну купують за кордоном. Робота над «безпілотником» ведеться з 2015 року.

Система орієнтується за допомогою камер, датчиків, радарів і тепловізора, що робить автомобіль безпілотним навіть в нічний час доби. Автопілот розпізнає розмітку дороги, її ширину, вміє пересуватися в умовах бездоріжжя.

Датчики безпілотника мають охоплення 360˚, що виключає виникнення сліпих зон. Сенсорні системи розпізнають дорожні знаки, пішоходів і тварин, що вибігали на проїжджу частину.

Розробники запевняють, що реакція автомобіля на перешкоду моментальна — система аналізу і прийняття рішень спрацьовує миттєво.

Під час руху безпілотник використовує електронні навігаційні карти, на які може наносити розпізнані об'єкти, коли рухається. Вся інформація з комп'ютера надходить на диспетчерський пункт.

Lanos має автоматичну коробку передач. Поки автомобіль тестують, за рухом стежить оператор, який готовий взяти керування на себе. В дорозі за кермом обов'язково знаходиться водій, оскільки українські правила дорожнього руху не передбачають рух безпілотників.

Вартість системи поки не розкривають — це ще не остаточна версія, вона буде доопрацьовуватися. Однак, розробники сподіваються, що в майбутньому будь-який автовласник зможе придбати Pilotdrive і встановити його на свій автомобіль.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що в Темпі, штат Арізона, автомобіль Uber під керуванням автопілота на смерть збив людину — це перший відомий випадок смерті пішохода при таких обставинах. Але, на думку місцевої поліції, авто не винне в інциденті.

Коментарі - 9

+
+12
semenvekselberg
semenvekselberg
1 квітня 2018, 12:15
#
– Совершенно с вами согласен. Вот, доктор, что получается, когда исследователь вместо того, чтобы идти параллельно и ощупью с природой, форсирует вопрос и приподнимает завесу: на, получай Шарикова и ешь его с кашей.
– Филипп Филиппович, а если бы мозг Спинозы?
– Да! – рявкнул Филипп Филиппович. – Да! Если только злосчастная собака не помрёт у меня под ножом, а вы видели – какого сорта эта операция. Одним словом, я – Филипп Преображенский, ничего труднее не делал в своей жизни. Можно привить гипофиз Спинозы или ещё какого-нибудь такого лешего и соорудить из собаки чрезвычайно высокостоящего. Но на какого дьявола? – спрашивается. Объясните мне, пожалуйста, зачем нужно искусственно фабриковать Спиноз, когда любая баба может его родить когда угодно.

Булгаков М.А. Собачье сердце
+
+60
Qwerty1999
Qwerty1999
1 квітня 2018, 13:28
#
Кроме Булгакова вы умеете ещё хоть что-нибудь цитировать

Для финансового форума больше подошли бы труды Маркса:
— Капитал
— Наёмный труд и капитал
— Заработная плата, цена и прибыль

А вы всё «Собачьим сердцем» промышляете.

Лучше бы «Теорию прибавочной стоимости» Маркса
толкали в массы — от неё хоть какая-то польза есть.

+
+57
Ukrmercy
Ukrmercy
1 квітня 2018, 14:42
#
Булгаков всегда хорошо читается, его вставить можно куда угодно, и означать цитаты эти- могут тоже что угодно. А раз они означают что угодно, и не прикопаться- хорошая возможность не обос*аться =)
+
+45
Qwerty1999
Qwerty1999
1 квітня 2018, 14:54
#
Личное мнение…

Для финансового форума больше подходят
произведения Ильфа и Петрова «Золотой Телёнок» и «12 стульев».

Для расширения кругозора «Одноэтажная Америка» тех же авторов.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
1 квітня 2018, 15:15
#
Согласен на все 100% =) У нас это практикуется постоянно.
+
+27
ballistic
ballistic
1 квітня 2018, 12:57
#
Є у нас і таке «чудо» Електромобіль ЗАЗ Sens (не жарт)
+
+15
Bitcoin
Bitcoin
1 квітня 2018, 22:44
#
Летающий ланос. Ждем
+
+15
Ukrmercy
Ukrmercy
2 квітня 2018, 1:59
#
Его надо на вентилятор кинуть =)
+
0
Strain
Strain
2 квітня 2018, 10:17
#
Lanos newer die…

Национальный автомобиль который уже не производится.
Национальный автомобиль не по причине качества, а по причине невозможности купить другое.
Национальный автомобиль из-за 20 летнего лоббирования интересов отечественного производителя который за эти годы не смог выпустить ничего кроме этого корыта.

Если наша страна будет запускать ракеты — думаю стоит подать идею в качестве полезного груза на тестах использовать Lanos.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися