Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 березня 2018, 15:06

НБУ: Регулювання операцій з криптоактивами потрібно для захисту інвесторів

Начальник управління реформування фінансового сектору Національного банку України Євген Степанюк переконаний, що на сьогодні є потреба у регулюванні операцій з криптоактивами.

Начальник управління реформування фінансового сектору Національного банку України Євген Степанюк переконаний, що на сьогодні є потреба у регулюванні операцій з криптоактивами.
Фото: bank.gov.ua

Про це він заявив на міжнародній конференції BlockchainUA, що відбулася в Києві 23 березня.

«Потреба у регулюванні операцій з криптоактивами виникає у зв’язку з виходом на ринок непрофесійних інвесторів та необхідності захисту їх прав», – наголосив Степанюк.

За його словами, у більшості країн світу операції з криптоактивами перебувають у так званій «сірій зоні», що створює регуляторний арбітраж порівняно з традиційними інструментами фінансового ринку.

Тому, на його переконання, мають бути запроваджені однакові правила для операцій з цифровими та стандартними фінансовими інструментами, забезпечення їх оподаткування та дотримання правил з фінансового моніторингу для уникнення зловживань на ринку та захисту прав інвесторів та споживачів.

За словами Степанюка, впровадження регулювання криптоактивів в окремо взятій країні може бути неефективним, зважаючи на анонімний характер транзакцій з ними.

«Це обумовлює необхідність тісної кооперації між регуляторами на глобальному рівні», - повідомив він.

Коментарі - 6

+
0
ballistic
ballistic
26 березня 2018, 15:52
#
Поки НБУ розродиться постановою про регулювання крипти, бітки вже здуються і стануть неактуальними :)
+
0
Дмитрий Сергеенко
Дмитрий Сергеенко
26 березня 2018, 16:41
#
Разумно.
Хочешь защиты интересов — забудь про анонимность, задекларируй, заплати налоги, покажи транзакции. Что значит «в чем защита?»! Вот если что случится, тогда и узнаешь.
Можно, конечно, тупо запретить криптовалюты, только это чужие методы, разумнее отрегулировать рынок до потери целесообразности. Научились наконец!!!
+
+11
UkrGoldRatio
UkrGoldRatio
26 березня 2018, 17:53
#
Як зворушливо, «захист прав непрофесійних інвесторів». Мабуть, вкладники сотні згорівших банків були «професійними», бо тоді їх долею не переймалися.
+
+26
Ukrmercy
Ukrmercy
26 березня 2018, 18:26
#
До сих пор на рынках валюту с рук продают, и никто не переживает что там фальшаком покупателя могут нагнуть, а тут прямо: переживаем, как же они родненькие =)
+
+11
Ferox
Ferox
26 березня 2018, 18:45
#
НБУ: Бла бла бла :)
+
0
Григорий П
Григорий П
26 березня 2018, 21:31
#
А им все дай порегулировать! Даже на децентрализованное и анонимное замахнулись! Вы сначала блокчейн от биткойна научитесь отличать, а потом поймете, что вы там лишние
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися