Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 березня 2018, 18:54

Нацбанк продовжив санкції. Список банків

Національний банк продовжує санкції проти банків з російським капіталом.

Національний банк продовжує санкції проти банків з російським капіталом.
Фото: segodnya.ua

Йдеться про чотири банки:

  1. Сбербанк;
  2. Промінвестбанк;
  3. ВТБ Банк;
  4. БМ Банк.

Таким чином регулятор заборонив цим банкам здійснювати будь-які фінансові операції, які передбачають переказ коштів або виведення капіталів за межі України на користь пов’язаних з банками осіб.

«Санкції спрямовані на захист інтересів клієнтів, які обслуговуються в зазначених банках. Вони також унеможливлюють виведення цими банками капіталів з України на користь материнських банків та інших пов'язаних з ними осіб», — йдеться в повідомленні НБУ.

Також уточнюються строки подання інформації за формою статистичної звітності № 217 «Звіт про банківські рахунки та залишки коштів на цих рахунках фізичних та юридичних осіб, до яких Україною застосовані обмежувальні заходи (санкції), та про наміри здійснення фінансових операцій такими особами/на користь таких осіб», передбаченою Правилами організації статистичної звітності, що подається до НБУ.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 57/2018, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 березня 2018 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Коментарі - 1

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
15 березня 2018, 23:45
#
https://minfin.com.ua/blogs/semenvekselberg/115101/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися