Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 березня 2018, 13:54

Безпілотні автомобілі Uber почали доставляти вантажі

Компанія Uber заявила про запуск свого парку безпілотних автомобілів, який буде виконувати замовлення з програми з перевезення вантажів Uber Freight.

Компанія Uber заявила про запуск свого парку безпілотних автомобілів, який буде виконувати замовлення з програми з перевезення вантажів Uber Freight.
Фото: theverge.com

Поставки вже почалися в штаті Арізона, де компанія також тестує свої безпілотні таксі, повідомляє Хайтек.

У Uber зазначили, що поки для перевезення вантажів вони використовують модель транспортного вузла, в якому вантажівки їдуть автономно більшу частину шляху, однак живі водії керують автомобілем останні кілька миль. Компанія тестувала перевезення з листопада, але публічно розповіла про це тільки зараз.

Поєднання живого водія і безпілотного автомобіля в Uber пояснили тим, що робот добре справляється з поїздками на великих шосе, однак для поїздок по міських вулицях технологію потрібно тестувати додатково. Крім того, такий метод, нехай і в короткостроковій перспективі, не позбавить водіїв робочих місць.

Uber не розкриває скільки вантажівок в даний час утримується в їх парку, які типи товарів вони перевозять і скільки миль автомобілі проїхали самостійно.

Команда передових технологій Uber, яка займається технологією безпілотного автомобіля, розповіла тільки про те, що на сьогоднішній день всі транспортні засоби з парку проїхали в сумі два мільйони миль.

У Uber заявили про амбіції довести процес до повної автоматизації, коли перевезення вантажу не вимагатиме людських зусиль.

Коментарі - 4

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
10 березня 2018, 14:21
#
Всё правильно, а шофёров переквалифицируем в криптовалютных майнеров. Западная цивилизация и технический прогресс во всей красе…
https://minfin.com.ua/blogs/semenvekselberg/114016/
+
+44
Qwerty1999
Qwerty1999
10 березня 2018, 15:37
#
Не надо завидовать чужому счастью…
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
10 березня 2018, 16:16
#
— Карандышев. Что же вы находите здесь прекрасного?
— Паратов. Ведь это как кому; на вкус, на цвет образца нет.
— Огудалова. Правда, правда. Кому город нравится, а кому деревня.
— Паратов. Тетенька, у всякого свой вкус: один любит арбуз, другой свиной хрящик.
к/ф «Бесприданница».
+
+58
Qwerty1999
Qwerty1999
10 березня 2018, 18:12
#
Приятно общаться с умным человеком, только никак не пойму, зачем вместо цитирования текста из оригинальной пьесы Александра Николаевича Островского вы ссылаетесь на фильм, снятый по мотивам этой самой пьесы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися