Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 лютого 2018, 14:39

У Південній Кореї штучний інтелект буде ловити біржових шахраїв

У біржових шахраїв залишився час до квітня, попереджають чиновники південнокорейської Комісії зі спостереження за фондовим ринком.

У біржових шахраїв залишився час до квітня, попереджають чиновники південнокорейської Комісії зі спостереження за фондовим ринком.
Фото: extremetech.com

Після цього нова система штучного інтелекту виведе на чисту воду любителів качнути ринок фальшивими новинами або сумнівними угодами, пише BusinessKorea.

Методи впливу на ринок з часом стають все більш витонченими: шахраї використовують різні рахунки, канали зв'язку і методи впливу на учасників торгів, об'єднуються в синдикати і розподіляють угоди, щоб вони не виглядали ініційованими з одного джерела.

Зв'язати такі транзакції в єдину мережу і довести злий умисел все складніше. Тому в 2016 році корейський регулятор почав розробку нової революційної системи стеження за фондовим ринком. Ключова роль у цьому відводиться штучному інтелекту, повідомляє Хайтек.

Про впровадження системи на конференції в Сеулі розповів глава Комісії Лі Хьен Сіна. Підготовка знаходиться на завершальній стадії: повноцінні тести почнуться в лютому, а в квітні штучний інтелект наділять необхідними повноваженнями.

Він буде вказувати на підозрілі операції, миттєво зв'яже ордер на купівлю-продаж цінних паперів з учасником ринку, який розмістив його, а також проінформує, звідки була розміщена заявка і які брокери потрапляють під підозру виходячи з географії ордерів.

«З цією системою ми зможемо переключитися в режим активного моніторингу ринку. Ми зможемо виявляти підозрілі транзакції на ранній стадії і швидко реагувати», — говорить Лі.

Він також прогнозує виявлення нових методів маніпулювання ринком, які працівники-люди раніше не помічали.

Кількісним аналізом угод корейська система спостереження за ринком займається вже мінімум 7 років. Кожній угоді регулятор привласнює ранг чесності. При перевищенні критичного рівня по конкретному цінному папері включалася система, яка подавала сигнали людям.

Тепер в цьому ланцюзі з'являється додаткова ланка. Зв'язати воєдино те, що відбувається на ринку штучному інтелекту допоможе аналіз великих даних. Завдяки цьому машина порівняє нетипові операції з новинами, які їх породили, і зв'яже їх з конкретними ордерами, які намагаються маніпулювати короткостроковою динамікою фондового ринку.

Операторам система надасть всі дані в наочній формі, і фахівці-люди зможуть приймати рішення про припинення торгів або початок розслідування відносно певного брокера.

Коментарі - 2

+
0
ballistic
ballistic
3 лютого 2018, 14:48
#
Вже скоро ШІ замінить біржових трейдерів, як неефективних і ненадійних.
Чим буде займатися армія звільнених трейдерів?
:)
+
0
sanch ☺
sanch ☺
4 лютого 2018, 22:30
#
Возьмут бластеры и пойдут воевать со Скайнетом.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися