Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 січня 2018, 10:25

В Австралії монетний двір розробляє криптозолото

Монетний двір в Перті планує повернути інтерес інвесторів до дорогоцінних металів. Для цього підприємство розробляє криптовалюту з золотим забезпеченням.

Монетний двір в Перті планує повернути інтерес інвесторів до дорогоцінних металів.
В Австралії монетний двір розробляє криптозолото/Фото: hightech.fm

Володарі криптозолота отримають всі переваги блокчейн-транзакцій, але при цьому вони будуть впевнені, що їх заощадження мають певну матеріальною цінністю, пише «Хайтек».

Монетний двір в місті Перт вважається одним з найстаріших монетних дворів Австралії, однак це не заважає йому тестувати нові технології.

Як передає ABC News, підприємство веде розробку криптовалюти, забезпеченої золотом і іншими дорогоцінними металами.

«З одного боку, завдяки криптозолоту і криптодрагметаллам клієнти зможуть швидко і легко здійснювати транзакції, використовуючи можливості технології блокчейн. У той же час валюта має реальне забезпечення, так що за нею все-таки щось стоїть», — пояснив глава Монетного двору Річард Хейес.

Криптозолото залучить інвесторів до ринку дорогоцінних металів, впевнений Хейес.

Золоте забезпечення також вселить довіру в інвесторів, які до цього побоювалися виходити на крипторинок.

«Якщо дорогоцінні метали забезпечують валюту на базі блокчейна, то ми отримуємо внутрішню вартість. У випадку з ефіром і біткоіном внутрішньої вартості немає — її визначає лише віра людей», — зазначив директор Монетного двору.

Perth Mint також буде використовувати блокчейн для відстеження золота від місця його видобутку до кінцевого споживача. Нову платформу планують запустити в найближчі 12-18 місяців.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що один з аеропортів Австралії вводить оплату криптовалютою.

Коментарі - 6

+
0
Rocket Ride
Rocket Ride
29 січня 2018, 10:45
#
В порівнянні з «ідотизмом» на біткоїн, цей «ідіотизм» виглядає більш реальним. Хто не встиг заскочити на поїзд хайпу біткоїна, можна встигнути сюди. Хоча хтозна який поріг буде тут…
+
+25
Ukrmercy
Ukrmercy
29 січня 2018, 10:56
#
Если будет привязка к чему-то реальному, например золоту- то и не будет роста, вернее расти будет только за ценником золота. Заработать на таком сложновато будет. И да, уже есть крипта обеспеченная золотом: one gram.
+
+25
ballistic
ballistic
29 січня 2018, 11:33
#
Виходить на реальному заробити нереально :)
+
+12
Ukrmercy
Ukrmercy
29 січня 2018, 14:07
#
Именно =) Достаточно было объявить об эмиссии крипты которую обеспечивает центробанк. Обычные, электронные- невозможно без агрегаторов встроить в блокчейн, так что очевидно что рано или поздно ЦБ разных стран начнут вводить именно крипту, майнить т.е. выпускать смогут непосредственно они сами. Если настроить конвертацию многих таких вот крипт, т.е. проверенных и от разных ЦБ, то можно было бы конвертировать их без лишних %. Едешь из Польши в Украину- на телефоне жмакнул кнопку и оп- злотый в грн перевёл сколько надо и расчитывайся: никаких комиссий, сложных расчётов и прочих тягот.
+
0
Vasiliy5
Vasiliy5
29 січня 2018, 15:36
#
Почему без комиссий? Разве центробанки готовы работать с иностранной валютой без комиссий?
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
29 січня 2018, 15:58
#
А какие комиссии у ЦБ, например НБУ, и какие издержки вы знаете? И если подходить к вопросу не: растянуть ВЕСЬ бюджет на покрытие 1 типа операций, а растянуть бюджет 1 операции для 1 операции- то выйдут смешные копейки по сравнению с тем что имеем сейчас.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися