Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 січня 2018, 11:38

Tesla Model S з автопілотом врізалася в пожежну машину. Фото

На цьому тижні відбулося чергове ДТП за участю електромобіля Tesla з включеним автопілотом.

На цьому тижні відбулося чергове ДТП за участю електромобіля Tesla з включеним автопілотом.
Фото: blogs.systweak.com

Варто зазначити, що в аварії ніхто не постраждав. ДТП сталося в Каліфорнії. Водій Tesla Model S, ім'я якого не повідомляється, в'їхав в машину пожежної служби, яка прибула на місце іншої аварії. За словами водія, він їхав з увімкненим режимом автопілота зі швидкістю близько 65 миль на годину (близько 104 км/г), повідомляє ITC.

Коментуючи подію, представник Tesla звернув увагу на те, що «просунута система допомоги водіям», яка є в автомобілях компанії, не забезпечує повну автономність і вимагає від водія максимальної концентрації і уваги за всім, що відбувається на дорозі.

Також виробник нагадав про вжиті заходи безпеки, які при включеному автопілоті змушують водія тримати руки на кермі і уважно стежити за дорогою, щоб завжди бути готовим перехопити керування машиною.

За останні кілька років автомобілі компанії і її фірмова розробка Tesla Autopilot безліч разів потрапляла в заголовки різних новин. Кілька разів це були повідомлення про ДТП, але позитивних новин, коли функція рятувала життя або запобігала ці самі ДТП, було в рази більше.

Національна рада з безпеки на транспорті (NTSB) вже почала розслідування події, а виробник зі свого боку ще повинен вивчити записи з бортового комп'ютера, щоб підтвердити або спростувати заяву водія про використання автопілота.

Раніше вже було таке, коли водій спочатку звинувачував функцію Tesla Autopilot в ДТП, а потім згадав, що незадовго до події відключив автопілот.

Коментарі - 8

+
0
Dani Njasha
Dani Njasha
28 січня 2018, 15:39
#
Рано ще апельсином кермо зажимати :). Автопілот хороша річ, тільки потрібно стежити за дорогою. І схоже таки що автопілот був відключений, наврядчи він би не помітив перешкоду.
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
28 січня 2018, 16:13
#
«Автопілот хороша річ, тільки потрібно стежити за дорогою» — Когда вы говорите, Иван Васильевич, впечатление такое, что вы бредите…
+
+15
Dani Njasha
Dani Njasha
28 січня 2018, 17:43
#
Автопілот розвантажує руки, ноги, не потрібно напружуватися, щоб тримати авто в полосі, тормозити-газувати у пробках. Тим не менше, коли бачите попереду перешкоду, краще тримати ситуацію на контролі.
+
+15
aquarius
aquarius
28 січня 2018, 19:58
#
Семен! Ваш «понос комментариев» зловонен, груб, примитивен, смешон. Не оскорбляйте других людей, и прекратите кичиться своей безграмотностью.
+
+15
Oberton
Oberton
28 січня 2018, 20:28
#
«… но положительных новостей, когда функция спасала жизни или предотвращала эти самые ДТП, было в разы больше.»
https://www.youtube.com/watch?v=FrJ2uPRRtz0
+
0
ballistic
ballistic
28 січня 2018, 21:28
#
Перші «млинці» комом. Але в перспективі автопілот переможе людину. На жаль…
+
+15
Dani Njasha
Dani Njasha
28 січня 2018, 22:32
#
Я не згідний, автопілот врази зменшить аварійність на дорогах, він повинен буде дотримуватися правил, їхати не 100, а 50км.год в населеному пункті, стежити за пробками, знаходити найшвидший шлях. Але той що є зараз дуже розвантажує, особливо цікавий він буде мешканцям мегаполісів де постійні затори.
+
0
ballistic
ballistic
28 січня 2018, 22:59
#
До автопілота вищі вимоги, ніж до людини, тому отакі фейли як в статті — це критично.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися