Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 січня 2018, 9:45

35 за доллар: три простих кроки як на цьому заробити в 2018

Початок 2018 року для української гривні видався досить складним у порівнянні з доларом, адже курс легко подолав рівень 28,5 USD/UAH. Така тенденція зберігатиметься й надалі. Нагадаємо, що українська влада в минулому році опублікували свій прогноз на 2018-2020 р. Відповідно до даного прогнозу гривня буде слабшати і вже в 2020 буде на рівні 31 грн/дол. З цього приводу свою аналітичну оцінку залишили фінансові експерти компанії Центр Біржових Технологій та Телетрейд.

Фінансовий аналітик Центру Біржових Технологій, Сергій Шевчук поділився своїм баченням курсу гривні і як на цьомузаробити: 

«Українська економіка на поточний момент тільки-тільки формується і цевпливає на курс гривні до іноземних валют. Економічна ситуація ще не видужала після «майдану» і для цього необхідно десятиліття з огляду на поточну динаміку розвитку. У довгостроковій перспективі гривня буде слабшати по відношенню до долара, в першу чергу через те, що ми є експортоорієнтованою країною, а для таких країн практика слабкої національної вaлюти абсолютно нормальна. По-друге, згідно з технічним аналізом ось уже два роки гривня в середньому за один рік дешевшає на 2 грн. в порівнянні з доларом і така динаміка буде продовжуватися і далі.

Яким способом можна заробити знаючи, що гривня буде і далі слабшати? Потрібно розуміти, що курсоутворення в Україні піддається циклічності, тобто з початкувесни і до кінця літа гривня зміцнюється в порівнянні з доларом, а осінь-зима, навпаки, здає позиції. Щоб заробити на цьому я раджу, перше, це почати в березні-квітні продавати іноземну вaлюту і купувати гривню, а в серпні і вересні — навпаки. За моїми особистими прогнозами, я буду очікувати в кінці поточного року курс 30 гривень за один долар США. "

Богдан Терзі, фінансовий аналітик ГК TeleTrade, вважає, що курс буде на рівні 35 і ділиться ще двома способами для заробітку:

«Я згоден з тим, що гривня буде здавати свої позиції, але прогнози нашого уряду і Сергія досить оптимістичні. На даний момент, перспектив для посилення нацвалюти поки немає і не буде в найближчі роки. 2018 рік для гривні та для економіки буде дуже складним, так як нам необхідно розрахуватися за своїми зовнішніми боргами в розмірі понад 11 млрд. дол., а також по корпоративним — понад 20 млрд. дол. США. Тому в країні зменшуватиметься кількість іноземної валюти і вона буде дорожчати. Через це поточний рік буде складнішим ніж 2017. Так, уряд може буде шукати нових кредиторів для розрахунків зі старими, а це буде не так-то просто зробити і розміри кредитів будуть несуттєвими.

Згідно з моїми розрахунками, в кінці поточного року гривня знизиться до рівня 35 грн/дол. Я рекомендую, по-перше, купувати не долари США, а євро та швейцарський франк. Адже саме ці валюти в 2018 році будуть сильніше долара. По-друге, не тільки валюти можуть принести дохід. Я раджу звернути увагу на досвід наших колег з Заходу, які інвестують свої основні заощадження не в валюти, а купують акції великих компаній. Рекомендую звернути увагу на акції двох компаній: General Electric і Ebay. Якщо говорити про ці компанії, то на сьогоднішній день їх акції недооцінені і є великі перспективи в 2018 зростання на 50%. „

Згідно з моїми розрахунками, в кінці поточного року гривня знизиться до рівня 35 грн/дол. Я рекомендую, по-перше, купувати не долари США, а євро та швейцарський франк. Адже саме ці валюти в 2018 році будуть сильніше долара. По-друге, не тільки валюти можуть принести дохід. Я раджу звернути увагу на досвід наших колег з Заходу, які інвестують свої основні заощадження не в валюти, а купують акції великих компаній. Рекомендую звернути увагу на акції двох компаній: General Electric і Ebay. Якщо говорити про ці компанії, то на сьогоднішній день їх акції недооцінені і є великі перспективи в 2018 зростання на 50%. 

Джерело: Мінфін