Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 січня 2018, 12:56

Зміни в оподаткуванні доходу від продажу нерухомості

З 1 січня 2018 року внесені зміни в оподаткуванні доходу від продажу нерухомості.

З 1 січня 2018 року внесені зміни в оподаткуванні доходу від продажу нерухомості.
Фото: privat-investa.com.ua

Зміни внесені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році» від 07.12.2017 року № 2245-VIII, до п. 172.3 ПКУ.

Так, за загальним правилом дохід від продажу нерухомості визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об'єкта.

Насьогодні уточнено, що звіт про оцінку при продажу нерухомості повинен в обов'язковому порядку бути зареєстрований в єдиній базі даних звітів про оцінку.

Причому такий звіт повинен бути внесений до бази до оформлення угоди, який перевіряється нотаріусом вже в ході її оформлення.

Коментарі - 2

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
9 січня 2018, 15:15
#
Криво косо будет создана юридическая база для нормальной статистики, которая и должна будет подтверждать реальное состояние дел на рынке недвижимости. Однако она ещё очень далека от европейской, которая не пропустит ни одной безналоговой копейки.
Несомненно это приведёт к увеличению налоговой базы, чему правительство очень радо. Но и манипулировать цифрами и кричать об успехах будет сложнее… Так что для государства это палка о двух концах.
+
0
Денис Денис
Денис Денис
7 лютого 2018, 15:48
#
Кто-то пользовался единой базе данных отчетов об оценке, уже заработала?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися