Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 грудня 2017, 16:59

Біткоіни в 2018. За скільки можна буде купити

Рік, що минає був дуже вдалим для інвесторів в біткоін. Вартість найвідомішою криптовалюти світу зросла більш ніж в 10 разів. Але в наступному році все може кардинально змінитися.

За скільки можна буде купити біткоін в 2018 році. Прогноз експерта.
Фото: themerkle.com

На початку 2017 року біткоін коштував близько $1000. Але вже в серпні, його вартість перевалила за $3000. На цьому зростання не зупинилося, не дивлячись на все більш гучні заяви скептиків про нову глобальну бульбашку. Восени, ціна біткоіна почала бити рекорди майже кожен день та в підсумку досягла свого апогею 16 грудня. Тоді за один біткоіни платили $19 343.

Після цього, вартість біткоіну відкотилася й зараз тримається в районі $15 000. Попри вдалий рік, в майбутньому найвідоміша в світі криптовалюта може зустрітися з безліччю викликів. Про те, скільки буде коштувати біткоін у 2018 році, та від чого це залежатиме, розповів старший фінансовий аналітик Альпарі Роман Ткачук.

Роман Ткачук

Чого чекати від біткоіну у 2018 році?

Біткоін став головним активом 2017 року. В моменті він піднімався до $20 000 (зростання більш ніж в 10 раз з початку року), потім пішла фаза зниження. У будь-якому випадку біткоін в наступному році не покаже аналогічні темпи зростання. Зростання ще в 10 разів з поточних рівнів означає зростання капіталізації біткоінц до $2,6 трлн — цифра одного порядку з грошовою масою США, капіталізацією американського фондового ринку. Це рівнозначно тому, що біткоін буде помітним конкурентом долара як платіжного засобу, а блокчейн-технології — помітною сферою в світовій економіці, але в найближчий рік це точно не відбудеться.

Більш того, на мій погляд, не виключена друга хвиля зниження біткоіну. Для цього є три причини:

  1. Невирішеність проблеми масштабованості. Хардфорк SegWit2x був скасований в серпні, розмір блоку залишився на рівні 1 Мб. Через це суттєво зросли вартість та час транзакцій. Це підриває довіру до біткоіну як до платіжного засобу.
  2. Більш жорстке відношення до біткоіну з боку американської влади. Багато американських бірж вимагають у своїх клієнтів надання документів, що засвідчують особу. А, наприклад, найбільша криптобіржа Bitfinex через складнощі відмовилася від співпраці з американськими громадянами.
  3. Біткоіну складно буде швидко повернутися до $20 000. На цьому тлі, тим, хто купував біткоіни в діапазоні $12 000 — 20 000, буде некомфортно перебувати в позиції. Вони купували біткоін з надією на продовження бурхливого зростання, а виявилося, що біткоін вміє не тільки швидко рости, але й швидко падати.

Перераховане може породити другу хвилю зниження, в якості підтримки може виступити рівень $10 000. Надалі динаміка біткоіну буде залежати від того, чи буде вирішена проблема масштабованості.

Якщо так, то біткоін поверне собі статус платіжного засобу. Якщо ні, то ініціативу в нього можуть перехопити інші криптовалюти (наприклад, біткоін кеш, лайткоін).

Ще один важливий фактор — ставлення до криптовалюти з боку світових представників влади. Поки більшість займають вичікувальну позицію — офіційно не забороняють (бачачи перспективи блокчейн-технологій), але й не дозволяють (через недостатню вивченість та ризики). У разі лояльності влади, біткоін може піднятися до $25 000 — 30 000, в іншому випадку він може відкотитися до $5 000.

Визнання криптовалюти у Білорусії може спонукати Росію визнати біткоін в якості активу, інакше в Євразійському союзі лідерство в новій сфері буде у білорусів. Активізація цього питання можлива після президентських виборів в березні, а до цього моменту різких рухів та ризиків влада буде намагатися уникати.

Коментарі - 24

+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
28 грудня 2017, 17:40
#
«О том, сколько будет стоить биткоин в 2018 году, и от чего это будет зависеть, рассказал старший финансовый аналитик Альпари Роман Ткачук. » — итог — он ни в чем не уверен, только предположения, который почти каждый 5-й так строит.
+
0
akopyants
akopyants
4 січня 2018, 18:19
#
Всегда было интересно, какие именно ожидания от подобного рода статей возникают у обывателей перед тем, как прочитать ее содержимое. Вы ожидали, что вам скажут когда по чем купить и когда по чем продать?
+
+63
andriytavs
andriytavs
28 грудня 2017, 18:54
#
Надо задать другой вопрос: а за сколько в 2018 году этот биткоин можно будет продать!
+
0
Ferox
Ferox
29 грудня 2017, 13:01
#
А зачем его продавать?
+
0
palanleon85
palanleon85
29 грудня 2017, 16:23
#
Поддерживаю. Интересно будет, когда этот пузырь схлопнется, то за сколько его продадут инвесторы, ведь если пойдет обратная волна и наступит паника, то желающих его прикупить на падении будет явно меньше, чем тех, кто скупал на росте, вот тогда и полетят головы, а точнее деньги тех, кто купит его по самым высоким ценам.
+
0
Андрей Владимирович
Андрей Владимирович
28 грудня 2017, 19:14
#
Все эти прогнозы про биткойн, все это такая хиромантия… Никто не знает, сколько он будет стоить через месяц, не говоря уже про год
+
+8
ballistic
ballistic
28 грудня 2017, 22:24
#
«Хардфорк SegWit2x був скасований в серпні»
— експерт мабуть не в курсі, що Хардфорк SegWit2X має відбутися сьогодні
+
+8
ballistic
ballistic
28 грудня 2017, 22:30
#
Питання «За скільки можна буде купити» з заголовку статті не розкрите.

Експердні оцінки в стилі «не покаже аналогічні темпи зростання», «не виключена друга хвиля зниження» та «Якщо так, то… Якщо ні, то...» мають не більше практичної цінності, ніж балачки кухарок.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
29 грудня 2017, 13:53
#
Нормальная цена битка- не выше 3к$ за штуку, иначе перевод и работа с ним- имеется ввиду неспекулятивная деятельность, будут очеьн дорогими и есть капитализированные аналоги которые справляются с его задачами не хуже. Проще: с такой ценой- биток неконкурентен.
+
+26
qbik
qbik
5 січня 2018, 10:35
#
Під час золотої лихоманки виграли люди, які інвестували в виробництво лопат і кирок. Тому краще інвестувати в NVidia, акції якої за останні 2 роки виросли на 700%, попри те, що попит на відеокарти перевищує пропозицію і надалі. Можете не дякувати
+
0
Сова Андрей
Сова Андрей
5 січня 2018, 12:29
#
Не могу согласиться, а куда потом девать всё это железо? лопату и кирку можно еще пристроить, а для видеокарт понадобятся игроманы в огромной численности, как минимум.
+
+2
AleksandrBank
AleksandrBank
5 січня 2018, 13:28
#
Он имел ввиду акции компании
+
0
Сова Андрей
Сова Андрей
11 січня 2018, 15:35
#
Спасибо, я понял уже
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
5 січня 2018, 18:41
#
Для такой цели есть hashflare- куда практичнее
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
11 січня 2018, 16:22
#
Во времена золотой лихорадки, кирки и прочий стаф- не более 10% выручки составляли грузовых трестов. Самые большие заработки делались на обмене золота и продаже еды, используя монопольные условия. А выражение это, хорошо для вставок куда угодно, только не в места которые касаются денег.
+
0
ICO
ICO
8 січня 2018, 22:26
#
За каждой валютой стоит экономика. За каждой экономикой стоят, скажем, резиденты которые производят товары и услуги. И чем качественнее и интереснее для потребителя эти товары и услуги, тем больше валюты готовы за них платить, тем больше экономика и курс определенной валюты.
А если за биткоином ничего не стоит значит это товар( с ох… нно настроенной рекламной компанией). А крипто-биржи — обычный бизнес. А значит есть и собственник который наверняка оставил за собой контрольный пакет, и сверхприбыли которыми можно хайпануть.
А если дискредитировать какую-нибудь валюту, то за биткоины можно будет купить какую-нибудь экономику.
+
0
ballistic
ballistic
8 січня 2018, 23:17
#
«если дискредитировать какую-нибудь валюту, то за биткоины можно будет купить какую-нибудь экономику»
— якщо така покупка буде можлива, то вона буде оцінюватись в твердій валюті (біток не входить до їх числа).

Насправді не все так примітивно, як Ви розписали. Про потужний потенціал «економіки бітка» Вам тут зараз розкажуть криптофіли. Але це все одно не означає, що біток є валютою.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
9 січня 2018, 0:31
#
Если проводить интересные операции, то биток подойдёт куда лучше, чем тот же евро/бакс, потому что за него не надо отчитываться, т.е. отмыть биток в разы проще, так что спрос на него как раз есть. После ввода KYC, акцент сместился на ICO, т.е. предзаказ токенов, оплату которых делают в обход KYC, и после релиза и апрува на биржах- меняют на биток/эфир и уже тогда легализуют. В любом случае- спрос на крипту будет высоким до тех пор, пока будет что людям отмывать.
https://ru.tsn.ua/groshi/tenevaya-ekonomika-ukrainy-stala-tretey-v-mire-po-razmeram-smi-1024660.html
Очень полезная штука, крипта, особенно в Украине
+
0
ballistic
ballistic
9 січня 2018, 0:49
#
«отмыть биток в разы проще»
— оце здається і є реальна стихія бітка.
Тільки якось дивно виглядає підтримка бітка багатьма регуляторами. Може це пастка? :)
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
9 січня 2018, 3:24
#
В 30ых годах 19 го века, было очень популярно использовать «лондоский приём». Суть: можно где угодно творить что угодно, потом перевезти деньги в ВБ, заплатить налог и спать спокойно. Т.е. сколько лет прошло а суть не меняется: «оптимизируем» денежные средства>покупаем биток>выводим фиат в нужной стране>платим налог, попутно повторяя чтобы слышали все: цi руки нiчого не крали, купив у 2012 роцi>наслаждаемся честно-оптимизированным. И… почему это та же ВБ должна быть против такого? Ну подумаешь, обнёс ты пару банановых республик, главное что? Правильно- заплати налог с этих денег и стань почётным гражданином общества.
+
+11
Сергей Беляков
Сергей Беляков
14 січня 2018, 7:54
#
Биткоин ничем не обеспечен. С этого надо начинать. Это всего лишь правила игры по перераспределению фиатных денег. Это всеравно, что я вам сейчас начну продавать пиксели на своем компе. Их конечное количество, определено и заложено в матрицу конкретное число как и у битка, изменить или форкнуть нельзя. Вот вам пример биткоина. Если все поверят и начнут также их покупать, так мой компъютер будет стоить миллиарды. Но ведь это бред. Значит биткоин также виртуальный бред. Выиграют те, кто построит психушки для приема и лечения этих алчных и безумных психов, которые потеряют все свои реальные деньги на битках.
+
+1
Ukrmercy
Ukrmercy
14 січня 2018, 16:30
#
У вас пиксели на компе тоже шифруют и передают информацию? И тоже может обработать такое количество? Сравнение- просто ужасное и не в тему.
+
0
Владимир Колесников
Владимир Колесников
19 лютого 2019, 18:07
#
Есть. что почерпнуть для себя.
+
0
Раиса Бережная
Раиса Бережная
28 лютого 2019, 18:04
#
Еще можно и тут почитать http://tkeycoin.com и определится, что вы хотите. ведь курс биткоина на подъеме и стабильно идет вверх
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися