Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 грудня 2017, 15:36

Жити в передмісті — файно

Передмістя Києва активно забудовується. Ті, хто втомився від міської суєти, воліють купувати житло неподалік від столиці. Але і тут вибір забудовника пов'язаний з безліччю ризиків. Відшукати надійну компанію часто не під силу не тільки новачкам на ринку нерухомості, але навіть бувалим інвесторам. Саме тому «Мінфін» створив рейтинг забудовників передмістя.

Нерухомість в передмісті Києва. Де жити найкраще.
Фото: gdevkievezhithorosho.com

Дослідження «Мінфіну» базується на простому та об'єктивному критерії - кількості об'єктів, введених забудовниками в експлуатацію в 2017 році. Звичайно, цей показник не гарантує, що в майбутньому у забудовника не виникне проблем. Однак в реаліях закритого українського ринку нерухомості, це єдиний більш-менш чіткий критерій відбору.

Перед публікацією рейтингу, «Мінфін» запитав читачів, що вони думають про життя в передмісті, а також, яке житло їм більше подобається. Тепер редакція публікує результати дослідження в інтерактивних діаграмах, які оновлюються в режимі реального часу.

Якщо ви ще не пройшли опитування, але хочете вплинути на його результати, зробити це можна тут.

Що важливо

Майже для половини респондентів головне при виборі квартири - інфраструктура. Ще близько 20% орієнтуються на кращу ціну та можливість взяти житло в кредит.

Ненависний мегаполіс

Майже 50% читачів, які відповіли на запитання, хочуть уникнути задушливої міської суєти та вважає за краще жити в передмісті. Ще більше ніж 20% розглядають приміську нерухомість як об'єкт інвестицій. Трохи більше за 15% опитаних не хоче ні жити там, ні вкладати туди свої гроші.

Загадкове слово «передмістя»

Кожен по-своєму розуміє, що означає «передмістя». Але все ж велика частина респондентів впевнена, що це місце, куди без проблем можна дістатися громадським транспортом після роботи. Деякі навіть вважають, що передмістя Києва - це вся Київська область.

Менше - краще

До 14 000 грн. Саме стільки половина респондентів готова витратити на покупку 1 квадратного метра житла недалеко від столиці. Ще трохи менше половини подужає ціну в 10 000 грн. Менше ніж 3% респондентів готові заплатити за «квадрат» понад 18 000 грн.

Де краще

Ідеального місця розташування передмістя немає. Більшість вважають за краще Ірпінь та Бучу. Найменше респондентів хочуть жити в Обухові, Українці та Броварах.

Київ беруть в облогу

Рано чи пізно через активну забудову передмістя до Києва попросту не можна буде в'їхати, - впевнена більшість респондентів. Ще чверть опитаних ставиться до забудови зони навколо столиці філософськи та вважає, що це закономірне явище.

Стабільність

Ціни на житло в передмісті вже досить високі, відповідно, рости вже не будуть. Але і здешевлення квадратних метрів не передбачається. Так вважає більше ніж половина респондентів. Приблизно третина опитаних впевнена, що ціни на житло ще будуть падати та чекають, поки ринок досягне «дна».

Коментарі - 11

+
+15
hooligan
hooligan
27 грудня 2017, 16:07
#
Хо хо хо я дед мороз, хо хо хо пойду банкомат найду и куплю хижину под Киевом, нафик Лапландию __
+
+65
RosMeksikos
RosMeksikos
27 грудня 2017, 18:17
#
На кого расчитана данная статтья? Пригород это АД! Как минимум из-за транспортной развязки и пробок на вьезде в Киев.
+
+8
Андрей Кул
Андрей Кул
28 грудня 2017, 9:56
#
А в Киеве прям ляпота. Я вот живу в пригороде и вижу одни плюсы — чистый воздух, тишина, нет суеты, за выходные отходишь от Киевского движения. Приезжаю в Киев, сразу вижу контраст тяжелого воздуха.
+
+14
RosMeksikos
RosMeksikos
28 грудня 2017, 10:04
#
Главный Плюс это трата времени порядка 3 часов на езду в транспорте, и норм расходы на маршрутки/метро=)
+
0
Андрей Кул
Андрей Кул
28 грудня 2017, 10:10
#
Прыгаю в електричку и дома быстрее нежели Киевские автомобилисты. А вот с тратой времени, для большинства, соглашусь и с пробками, которые ежегодно увеличиваются, нужно что то делать. Два года по маршруту — Буча — Академгородок пролетали на маршрутке без пробок, сегодня же по данному маршруту ежедневно 3 пробки, не смотря на трафик.
+
0
RosMeksikos
RosMeksikos
28 грудня 2017, 10:25
#
И нагрузка будет только увеличиваться
+
+15
Александр Данилович
Александр Данилович
28 грудня 2017, 13:03
#
Не везде! Я пригород выбрал, что бы не видеть пробок и обилие толп спешаших людей. Тишина, красота, свежий воздух. До того была квартира в новострое в центре. Блин пока подъедешь, напарковано вдоль и поперек машин тьма, людей тьма. УЖАС.
+
+13
ballistic
ballistic
28 грудня 2017, 14:08
#
Підкажіть, де знаходиться такий тихий рай?
+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
31 грудня 2017, 12:51
#
В рекламі і фантазії
+
+1
Владимир Снисарь
Владимир Снисарь
4 січня 2018, 17:20
#
Минус — это плюс минимум 1200 гривен на маршрутки на каждого члена семьи и плюс часа два на дорогу в день.
+
+15
borisovm
borisovm
17 травня 2018, 15:17
#
Ну смотря где жить, на сегодняшний день (2018 г) стоимость маршрутки 15 — 20 грн, т.е. на семью из двух человек по минимуму получается 1500 грн в месяц. Про авто вообще молчу. По времени получается минус 1,5 часа в день из жизни, зимой в снег минимум 2. Нас, например, хватило всего на 1 год жизни в Ирпене, больше не смогли, продали квартиру, слабаки, наверное. Нормальный рынок — нужно ехать в Киев, магазинов минимум, в той же Миде цена больше чем в Киеве гривен на 200. Развлечения — парки и свежий воздух. Вода, только с магистральным фильтром, замена фильтра раз в неделю, т.е. еще плюс 100 грн в месяц на расходы. Театра нет, кинотеатр только один, т.е. снова Киев, бассейн в Буче и тот никакой. Доставка из Розеток, Епицентров и еже с ними раз в неделю, по космическим тарифам. Электричество временами пропадает, перепады адские от 190 до 240 В. Тарифы на обслуживание придомовой территории как в Киеве. Подъем в 6, отбой в 22, чтоб хоть как-то выспаться, 9 часов на работе, 4 часа в день дороге зимой в снег, 30 минут на утренние сборы, 30 минут на вечерний туалет с подготовкой на работу. Как итог, 2 часа личного времени в сутки. Вот примерно такой кайф от жизни в пригороде. Если конечно работать из дому, и при том что постоянно и всей семьей, то пригород это, пожалуй, вариант.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися