Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2017, 20:27

Данилюк висловився з приводу заморозки активів колишніх власників ПриватБанку

Міністр фінансів України Олександр Данилюк привітав вчорашнє позитивне рішення Лондонського суду з заморожування активів колишніх власників Приватбанку.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк привітав вчорашнє позитивне рішення Лондонського суду з заморожування активів колишніх власників Приватбанку.
Міністр фінансів України Олександр Данилюк/Фото: focus.ua

За його словами, це вдалося зробити не завдяки підтримці прокуратури — як це мало би бути — а незважаючи на всі прямі спроби з боку Генеральної прокуратури завадити цьому процесу.

«Справа Приватбанку – це лакмусовий папірець ефективності роботи правоохоронних органів. На сьогодні держава витратила майже 140 млрд грн на докапіталізацію Приватбанку через те, що раніше з нього були виведені гроші, або надані недостатньо забезпечені кредити, які ніхто не повертає.

Це гроші кожного громадянина, кожного платника податків, і вони мають бути повернуті в державний бюджет. Тут неприпустимі кулуарні домовленності та бездіяльність правоохоронних органів», — зазначив міністр.

За його словами, Генеральна прокуратура робить наступне:

1. Затягується розслідування справ щодо дій колишніх керівників і власників ПриватБанку.

Так державним ПриватБанком було ініційовано порушення 5 кримінальних справ, що наразі розслідуються Генеральною прокуратурою України, зокрема щодо доведення банку до неплатоспроможності, незаконного виведення різними способами коштів з Банку, неналежного використання конфіденційної інформації з серверів банку.

Однак, жодна із цих справ на сьогоднішній день не була передана на розгляд до суду оскільки досудові розслідування у даних провадженнях просуваються вкрай повільно, а в деяких із справ слідчі дії взагалі не ведуться.

2. Порушуються та активно просуваються справи проти чинних службових осіб ПриватБанку, Мінфіну та НБУ.

Генеральною прокуратурою була порушена низка кримінальних справ з приводу начебто незаконних дій службових осіб Приватбанку, Мінфіну та НБУ, у яких слідчі дії активно ведуться.

3. Порушуються та активно ведуться кримінальні справи за фактами залучення банком радників, які займаються документуванням масштабів і схем незаконного виводу коштів з Приватбанку колишніми власниками/менеджментом банку, результати роботи яких будуть використані у судових справах, як в українських так і закордонних юрисдикціях.

«І це тільки декілька прикладів. В контексті цього, «випадкова» зустріч в Амстердамі Юрія Луценко з Ігорем Коломойським саме напередодні суду в Лондоні викликає ще більше питань», — заявив Данилюк.

За його словами, Генеральний прокурор дискредитував себе атаками на нові антикорупційні органи та неспроможній довести до суду важливі для країни справи.

«Я вимагаю відставки Генерального прокурора Юрія Луценка», — додав міністр.

Коментарі - 3

+
+60
gastgeber
gastgeber
21 грудня 2017, 22:23
#
Возятся Родшильды с Рокфелерами, а разгребаем ( а по хорошему — выгребаем ) мы.
+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
22 грудня 2017, 9:22
#
По его словам, Генеральный прокурор дискредитировал себя атаками на новые антикоррупционные органы, и он не может довести до суда важные для страны дела.
«Я требую отставки Генерального прокурора Юрия Луценко», — добавил министр.


Замнут на междусобойчике?
Или нет, тогда будет видно что за человек.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
22 грудня 2017, 12:24
#
Луценко очень быстро превратился с узника-патриота на защитника коррупционеров. Особенно последние его действия и бездествия об этом говорят.

Показывает Презентации по переговорам Саакашвили, смонитированные по заказу СБУ; лучше бы показал развговоры Коломойского и Боголюбова и экс-топ-менеджмента Привата и лиц, которые были вовлечены в схемы. То как сейчас активы по залогам перерегистрируют по несколько раз и т.д.

Что Луценко что Шокин — одно « *** » с подачи Президента!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися