Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 грудня 2017, 10:11

Потенціал блокчейна величезний, але криптовалюти дуже спекулятивні — Deutsche Bank

Головний спеціаліст з інвестицій Крістіан Нолтінг і директор з інформаційних технологій Deutsche Bank Маркус Мюллер опублікували презентацію, в якій представили свій погляд на перспективи блокчейн-технологій.

Головний спеціаліст з інвестицій Крістіан Нолтінг і директор з інформаційних технологій Deutsche Bank Маркус Мюллер опублікували презентацію, в якій представили свій погляд на перспективи блокчейн-технологій.
Фото: coins.newbium.com

За словами фахівців, потенційний вплив інноваційної технології на фінансовий ринок можна порівняти за масштабами з появою інтернету, повідомляє Forklog.

«Ми очікуємо, що блокчейн повністю змінить бізнес-моделі компаній. Технологія дозволяє здійснювати транзакції швидше і дешевше, а також усуває необхідність в посередниках, завдяки чому зменшується ступінь інформаційної асиметрії між сторонами», — йдеться в документі.

Крім того, банкіри впевнені, що до 2027 року близько 10% світового ВВП будуть так чи інакше пов'язані з блокчейном.

Читайте також: Криптовалюта ефір в числі трендів, які змінюють світ — Goldman Sachs

Проте фінансисти прохолодно відгукнулися про самі криптовалюти, назвавши їх «дуже спекулятивними», з огляду на «відсутність в них початкової цінності або підтримки з боку центрального банку».

У презентації наголошується, що, хоча криптовалюти і можуть стати альтернативою фіатним валютам, особливо в країнах з високою інфляцією, цифровим грошам спершу потрібно присвоїти статус легального активу і створити відповідну нормативно-правову базу.

Також банкіри висловили побоювання щодо хардфорків, які використовуються для створення нових криптовалют. На їхню думку, часті «розколи» блокчейнів можуть привести до інфляції.

Варто зазначити, що тільки в цьому році стало відомо, як мінімум про п'ять нових «біткоінів»: форки Bitcoin Cash, Bitcoin Gold і Bitcoin Diamond вже відбулися, ще два — Lightning Bitcoin і Bitcoin God — заплановані на другу половину грудня.

Коментарі - 9

+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
16 грудня 2017, 11:16
#
Поэтому многие и ждут Dao
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
16 грудня 2017, 16:52
#
Создание социальных систем, направленных на совместное инвестирование в проекты — задача не из легких. Конечно, технологии несколько помогут улучшить коммуникации, однако устранить фундаментальное несоответствие личной заинтересованности отдельных людей и общих интересов они не смогут никогда.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
16 грудня 2017, 18:25
#
Ну, судя по статье, больше уделилось внимание аспекту e-commerce, а именно банальной передачи денег. Поэтому и намекнул на низковолатильный механизм dao. Бедный амазон и ибей)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
16 грудня 2017, 18:46
#
«Бедный амазон и ибей)»

А что с ними завтра произойдёт такого сногсшибательного, что они вдруг станут бедными…

+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
16 грудня 2017, 19:48
#
Фишка ибея- безопасность сделки, smart contracts крипты- аналог, только за все это надо платить не 10%, как на ибее. На амазоне не предусмотрены безопасные сделки, зато центры логистики есть свои и куча всего, и опять-таки, он живут с %. Странно что виза и ко до сих пор не запретили пополнения криптобирж
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
16 грудня 2017, 20:37
#
Фишка криптовалют — #будеттокадорожать.
В биток вкладываются, чтобы затем выйти в плюс да ещё и анонимно и не более того…

Amazon & eBay никуда не исчезнут в обозримом будущем.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
16 грудня 2017, 22:38
#
Про исчезновение никто и не говорит, а про потерю прибыли- вполне. пару месяцев назад, впервые со времени своего существования, ebay убрали оплату для продавца опции buy it now, это так, к слову. как только на эфире заработают смарты- гг ибейке
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
16 грудня 2017, 22:44
#
Как только — так и сразу…

поживём — увидим…
+
0
Rebel
Rebel
16 грудня 2017, 18:48
#
Успішність Kickstarter говорить про те, що нема нічого неможливого.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися